Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
TANO:
--- Цитат на: pach link=topic=312.msg81506#msg81506 date=1346822827 ---може би TANO ще се произнесе евентуално (ако е тук). :scratch_ones_head:
--- Край на цитат ---
Давам бърз, ясен и компетентен отговор - НЕ ЗНАМ :blush2: щото баш такова животно у наше село нема.
Има 4 възможни предположения:
1. Това да е или сирене за ручанье, или памук за търкалянье.
2. Броячна глава от броячка на оси.
3. Индуктор за АЛС - точков тип от неизвестна за мен система.
4. Магнитен педал в ролята на точков датчик за наличие на возило.
Ще ми требе още жокер за да стане ясно кво е тва? Въпреки, че и да разберем какво е пак не вдявам защо е прекъсната релсовата нишка само от страната на съоръжението, защо джемперните въжета са изнесени толкова встрани и какви са тия чучавки отстрани на стеблото на релсата. Значи по скоро е точка 1.
mitko0888:
На едната снимка с двете коремчета, има брояч на оси. Добре се вижда монтиран на релсата, както и това жълтото в бетоновото кръгче.
Според мен жълтият кабел от двете снимки няма нищо общо с брояча на оси, прости си заобикаля от разстояние датчика, както и местата, на които има прекъсване на релсите (самотната извивка на едната снимка, както и втората извивка на другата снимка). Защо - нямам никаква идея. Дайте поне от кое място е снимката.
CaLLlo:
1. На мен много ми прилича на някаква антена, подобни имаше съсздадени навремето у нас за "Автоматизирано регулиране на автомобилния трафик" по южната дъга на околовръстния път, дори бяха закопани такива рамки в асфалта и щяха да броят колите с тях, за да регулират светофарите по трасето, виждал съм системата, но дали въобще тръгна - не ми е известно, беше разработка на ЦНИКА (Вечна им памят!)
2. Някаква радио система за прехвтрляне на данни в определени зони, за определини специфични нужди.
Не знам дали видяхте, но най-вляво има отрязан светофа(о)р!
Не мога да преценя, това бунарче дали участва в играта, или съвсем случайно е попадноло там!?!
bdz43r:
"Нещото" са някакви кабели, които вървят по релсата и заобикалят джонта и брояча на оси по крайно странен начин.
В Германия има и линеен АЛС (LZB), обаче при него кабелите са два - един по релсата и втори в средата на междурелсието, какъвто тук липсва.
TANO:
Ха, дали щото снимките ги гледах на чужд канпутер, чиито екран май е за смяна, или щото сега ги погледнах в къщи на спокойствие, но чак сега виждам, че това не са джемпери а кабел хванат със скоби за пета релса. Което решително разплита гатанката в полза на броячката на оси. Щото това обяснява бетонната шахта, която пази апаратурната кутия вътре от удари. Аз отначало помислих, че е кабелно гърне и затова се чудех що е сложено в шахта. А на релсата си е броячната глава. Значи особеното на тая снимка са кабелите. И не щото обикалят така смешно кутията и настава, а щото са хванати така открито и за релсата. Значи тва немските роми са големи балъци ще знаете. А да е шлейф за радиовръзка - де да знам. В метрото е хванат на тавана на тунела, у немско може и по релсите да върви :unsure:.
П.С. Тоше виждам, че докато съм писал и ти си пуснал отговор. За линейния АЛС наистина трябва да има шлейф в междурелсието, какъвто тук не се вижда. Обаче тия са доста напред от нас, така, че може да има и такъв АЛС дето ние не сме го и чували. :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия