Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
BaHkaTa:
Някой може ли да ме ориентира този мотор какъв е ? Не успях да намеря нищо в Интернет под този номер. Това е единствената маркировка върху моторчето. Като се върти на ръка е много меко без почти никакво усилие. Усещат се много слаби но за сметка на това много на често придърпвания. Усеща се като стъпков мотор, но не е. Правотоков 12 волта, но само това знам. Предполагам е безколекторен. :pardon:
mitko0888:
Не може да е стъпков с две жици.
Ако "придърпва" много на често, както пишеш, особено ако е 10 пъти за един оборот, значи е петполюсен.
Така като го гледам прилича на моторчи от влакче :dance1:
BaHkaTa:
Точно 10 пъти придърпва. Възможно ли е тока да е на статора а ротора да е от 5 магнитчета. Просто съм любопитен какво са сложили под капака на дизелака ;D почти никакъв шум не издава затова си мисля че няма колектор. Макар че типичните безколекторни мотори се движат с импулс и са с няколко жици. Квото и да е добро е. Производителя на лока е P.C.M. (Precision Craft Models).
Правя щателна проверка на целия лок и после настройки на декодера, та ако е някакъв по-специален мотор да се съобразя.
nilfe:
Нещо зациклих, та да попитам. Някой сеща ли се във форума да има схема на връзване на функционален декодер ESU към осветлението на няколко вагона. Куплунзите на вагоните са токопроводими, но само една линия (Трикс-Мерклин). :blush2:
nikolay.andonov:
С какво да смажа локомотив на Piko.Трябва ли да е маслото на PIKO или мога да ползвам друго.П.С. Каде да смазвам и по-колко да слагам.Ако може някой да помогне сьс снимки :drinks: :drinks: :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия