Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (264/637) > >>

HIPO76:
Здравейте,
предварително се извинявам ако темата е засегната някъде или не е на точното място!Понеже съм начинаещ имам следните въпроси:
1.Съвместими ли са стария модел релси на PIKO U-образен профил и по-новите на същата фирма.
2.Релсите на ROCO и PIKO дали са съвместими и удачно ли е да се използват в един макет.
Моля дайте своите мнения като експерти! :hi:  :hi:  :hi:

Adrian:
Новото производство е с т.нат Т-профил , старото е с П-профил - има 1/3 прави ПРЕХОДНИ релси от Т>П .
Новите имат кодове - напр код 81 съответства на височина на релсата 2,1 мм, код 83 - 2,3 мм ;
оттук нататък няма значение кой е производител - просто купуваш релси с еднакъв код , иначе ще има яко тракане на реборди ;)

pavel75:

--- Цитат на: HIPO76 link=topic=4200.msg87226#msg87226 date=1361791802 ---Здравейте,
предварително се извинявам ако темата е засегната някъде или не е на точното място!Понеже съм начинаещ имам следните въпроси:
1.Съвместими ли са стария модел релси на PIKO U-образен профил и по-новите на същата фирма.
2.Релсите на ROCO и PIKO дали са съвместими и удачно ли е да се използват в един макет.
Моля дайте своите мнения като експерти! :hi:  :hi:  :hi:

--- Край на цитат ---

1. Наричат се П-образен профил. По принцип са съвместими, но ти трябва преходник, но сега не мога да намеря номера му
2. По принцип няма проблем да се комбинират релси на различни фирми. Пико предлагат един преходник между техните код 100 и тези с код 83 както са на Роко:

Тук доста сме коментирали старите релси на Пико и ако имаш възможност ги замени с новото производство.
Комбинирането на релси от различни производители може да създаде трудности, защото всяка фирма си има собствена геометрия на релсите.

pach:
Благодаря на модераторите за бързата реакция да преместят дублиращата тема тук!
 :hi:
----------------------------------

HIPO76 аз също се извинявам, но в крайна сметка опитите да се "снаждат" релси от различни системи (било то "Т" или П"-образни)
или от различни фирми, рядко са носили добър и задоволителен резултат дори за самият моделист допуснал подобен компромис.
Все пак помисли добре преди да купуваш, подменяш и комбинираш, защото накрая може да се окаже излишна загуба на средства и време!

BaHkaTa:

--- Цитат на: Adrian link=topic=268.msg87227#msg87227 date=1361792215 ---Новото производство е с т.нат Т-профил , старото е с П-профил - има 1/3 прави ПРЕХОДНИ релси от Т>П .
Новите имат кодове - напр код 81 съответства на височина на релсата 2,1 мм, код 83 - 2,3 мм ;
оттук нататък няма значение кой е производител - просто купуваш релси с еднакъв код , иначе ще има яко тракане на реборди ;)

--- Край на цитат ---

Само малка корекция да внеса. Адри в грешка си. Тъй наречения код на релсите се измерва в хиледни от инча. Код 83 означава 0.083 от инча което е равно на 2.108мм

Code  55=1.39mm
Code  75= 1.9mm
Code  83=2.1mm
Code 100= 2.5mm

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия