Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (274/637) > >>

Mixy:
Въпрос към професионалистите във форума: еднакви ли са изискванията за изграждане на насипи и баластрови призми за нормални и теснолинейни трасета? Ако не, от какво зависят?

Предполагам, че теглото на подвижния състав е фактор, но познанията ми са ограничени и крайно недостатъчни...  :blush2:

bdz43r:
Разликата е почти само в размерите и по-точно ширината. Естествено и нормите за натоварване и материали са по-облекчени, но това на практика рядко има значение.

Rado:
И още нещо свързано с горния въпрос. При нормалните линии при ремонта се използват пресяващи и траверсоподбивни машини. Как става това при теснолинейните (по точно тук в България - сега и в близкото минало, когато още съществуваше Червен бряг - Оряхово)?

bdz43r:
На ръка става.
Единствената подбивна машина е извън строя от години.

Величко:
Едно въпросче имам :yes: На людмилата посредата има луфт, точно където се прибират тежестите{от много разглобяване+стареене}, като седи леко разтворена, та имате ли идея как мога да го отстраня, зашото ме дразни? Дано сте ме разбрали правилно, какво точно имам предвид :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия