Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (275/637) > >>

Сaprycorn:

--- Цитат на: Велко link=topic=268.msg89073#msg89073 date=1368305215 ---Едно въпросче имам :yes: На людмилата посредата има луфт, точно където се прибират тежестите{от много разглобяване+стареене}, като седи леко разтворена, та имате ли идея как мога да го отстраня, зашото ме дразни? Дано сте ме разбрали правилно, какво точно имам предвид :hi:

--- Край на цитат ---
По принцип, това, че 130-ките стоят издуди в средата е масов фабричен дефект. За щастие този дефект се лекува лесно:
1. От вътрешната страна на корубата има две зъбчета, на които се щраква тежестта, и които са малко по-високи отколкото е необходимо. Просто трябва малко да ги изпилиш.
2. Тъй като корубата е вече деформирана в издуто положение, трябва двете метални рамни платна да ги извиеш леко дъговидно навътре! Така те ще приберат корубата и тя ще стои изправена.
Дано да съм го обяснил ясно!

Величко:
Сaprycorn, много ти благодаря-вече извърших "манипулацията"  :hi:

Величко:
Още едно питане: на br86(чисто нов е) от старото пико, като го пусна на заден ход и лока блокира, а напред няма проблем. Свалих моторчето и като му подам ток и в двете посоки си върви. Същевременно, като задвижа колосите на ръка, не усещам "трудност" при задвижването им. Общо взето-шах с пешката ::)

emilchaushev:
Първото нещо, което ми дойде наум е да не би да има кофти сложена щанга...опитай да установиш дали назад запецва на конкретночположение на щанги и колела и запецва във всяко положение?

Best Ripper:
Второ нещо, което на мен ми идва: превъртели колела в колосите и нарушен синхрон. Тогава се получава също заклинване, а може да се стигне и до трошене на щанги... Ако е превъртяло, проверката става по следния начин: махаш едната голяма щанга от едната страна и го пускаш леко да върви напред-назад. Ако върви, значи белята е в превъртане. Ако има превъртане, всички колооси от едната страна /може и заедно със съответната щанга/ ги слагаш в долна или горна мъртва точка, а отсрещните гледаш как са разположени. В зависимост от локомотива те трябва да са изместени спрямо срещуположните под еднакъв ъгъл /примерно 90 град. назад/напред /. Ако превъртат, обикновено това се разбира като напънеш малко колелата с пръсти и се усеща как едното превърта върху оста. Лечението е: сваляш превъртащото колело, с клещи назъбваш оста и внимателно го набиваш обратно, като гледаш да е в точно положение с другите от същата страна. Може да сложиш и моментно лепило, ама трябва да си бърз.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия