Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
Сaprycorn:
--- Цитат на: Велко link=topic=268.msg89181#msg89181 date=1368720813 ---Още едно питане: на br86(чисто нов е) от старото пико, като го пусна на заден ход и лока блокира, а напред няма проблем. Свалих моторчето и като му подам ток и в двете посоки си върви. Същевременно, като задвижа колосите на ръка, не усещам "трудност" при задвижването им. Общо взето-шах с пешката ::)
--- Край на цитат ---
Има още една вероятна причина за дефекта- при 86-цата има фабрично голям луфт във вертикална посока на 2-ра и 3-та колоос. Когато машината е на преден ход, тези колооси се повдигат нагоре, под въздействието на зъбните колела. Но когато е на заден ход, 2-ра и 3-та ос тръгват надолу. Възможно е това да е причината за проблема! Ако я дадеш да я погледна, може и да я излекувам :)
urko:
--- Цитат на: Ники Ботев link=topic=268.msg88896#msg88896 date=1367344570 ---Здравейте прятели,имам нужда от информация.Наскоро ровейки се в Баухаус,попаднах на едни дъски с размер 250см/80см/1,8см.
Повдигнах една,помислих,че е балса.Става въпрос за пауловния.Дали някой е работил с това чудо неземно,става ли за плот за макет? Предварително благодаря.
--- Край на цитат ---
А случайно да си спомняш за цените им?
Интресно звучат , но колко са здрави на огъване?
Величко:
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=268.msg89647#msg89647 date=1370783654 ---Има още една вероятна причина за дефекта- при 86-цата има фабрично голям луфт във вертикална посока на 2-ра и 3-та колоос. Когато машината е на преден ход, тези колооси се повдигат нагоре, под въздействието на зъбните колела. Но когато е на заден ход, 2-ра и 3-та ос тръгват надолу. Възможно е това да е причината за проблема! Ако я дадеш да я погледна, може и да я излекувам :)
--- Край на цитат ---
Супер :) имаш лс.
Още един въпрос. От къде и какви моторчета бихте ми препоръчали да си закупя за старите ми пиковски локомотиви? Ако някой има "излишни", приемам оферти :yes:
ето ги моделите, като имам още е44 и е11
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,4290.0.html
mitko0888:
--- Цитат на: Велко link=topic=268.msg89686#msg89686 date=1371112271 ---...
Още един въпрос. От къде и какви моторчета бихте ми препоръчали да си закупя за старите ми пиковски локомотиви? Ако някой има "излишни", приемам оферти :yes:
ето ги моделите, като имам още е44 и е11
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,4290.0.html
--- Край на цитат ---
Видя ли тук.
Или пък това тук.
И още подобни в същия раздел.
Сaprycorn:
--- Цитат на: Велко link=topic=268.msg89181#msg89181 date=1368720813 ---Още едно питане: на br86(чисто нов е) от старото пико, като го пусна на заден ход и лока блокира, а напред няма проблем. Свалих моторчето и като му подам ток и в двете посоки си върви. Същевременно, като задвижа колосите на ръка, не усещам "трудност" при задвижването им. Общо взето-шах с пешката ::)
--- Край на цитат ---
Проблемът е решен!
http://youtu.be/bZZbxjgHnIg
Четките на мотора бяха износени неравномерно, явно е въртян само в една посока.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия