Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
pach:
Бе то така излиза, че спрямо наредбата са "верни" само старите светлинни сигнализации,
като тази:
докато тези с три светлини (по-новите) са въведени с някакъв друг документ:
:scratch_ones_head:
bdz43r:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=268.msg91157#msg91157 date=1379327320 ---Сръщал съм трета лампа - жълта, оранжева, червена, с различно предназначение, ама бяла - хич.
--- Край на цитат ---
Има я на стотици прелези и стават все повече. От няколко години масово се подменят двуфаровите уредби с трифарови.
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=268.msg91160#msg91160 date=1379328039 ---Знам че това и е значението, но никъде в ЗДП или в ППЗДП не се споменава за такава светлина, и нейното наличие или отсъствие по никакъв начин няма отношение към задълженията на водач при пресичане на прелез. Нито те оправдава, нито те спасява.
--- Край на цитат ---
И никой не твърди обратното. Не може и да се очаква, че тази бяла лампа изобщо някога ще отмени задължението ти да се убедиш, че не идва влак. Най-малко, устройствата, с които се задействат автоматичните сигнализации допускат откази, така че бялото ще продължава да си мига, ако приближаването на влак не бъде отчетено поради неизправна релсова верига... което,струва ми се, изобщо компрометира идеята на тази бяла лампа.
--- Цитат на: pach link=topic=268.msg91164#msg91164 date=1379328930 ---Бе то така излиза, че спрямо наредбата са "верни" само старите светлинни сигнализации,
като тази:
--- Край на цитат ---
Наличието на белия фар не прави двата червени незаконни.
П. П. Бялата лампа на прелез я има във Виенската конвенция за пътната сигнализация. Не е нашенско хрумване.
BaHkaTa:
Въпросната бяла лампа не трябвали ли всъщност да е синя ?!? На прелеза пред клуба съм заглеждал светлините и съсвем ясно се вижда че по периферията диска е тъмносин и е избледнял в средата. И от двете страни на прелеза белите светлините са със сини дискове (от 80-та), но явно никой не ги подменя та затова светят бяло.
fpk1999:
Здравейте!
Може ли повече информация за първокласните вагони серия 47?Като гледам от описанията на професорите във форума едно време единствената първа класа,която се е използвала е била У/Б70.Всъщност това съм слушал за експресните влакове на БДЖ,вероятно първокласната 47 е ползвана за бързи влакове?!
bdz43r:
Тези бели светлини се поставят едва от 5-6 години.
Цветният филтър за лунно-бяла светлина, когато не свети, изглежда син, а по средата изглежда избледнял заради стъклото пред него.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия