Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
Adrian:
fpk1999:
Здравейте!
Скоро четох една тема в един форум,някой питаше за някакъв първокласен вагон,дали се броял за първа класа.Отговорът беше,че понеже вагонът е последен не може да се таксува за първа класа!?!
Наистина ли имаме такова правило-когато един първокласен вагон е последен,не може да се зачете за първа класа?
Ако е така-по какви причини?
bdz43r:
Правилото е, че редовните първокласни вагони се поставят в средата на влака и имат плацкартни номера А, А1, А2 или АВ, АВ1, АВ2 и т. н. Останалите са второкласни, но не защото са в края на влака.
zazo:
Това лято бая се повозих на влак. Единия от влаковете, които ползвах редовно имаше такъв вагон. Доколкото знам се прави при недостиг на вагони. Бяха ме светнали предварително за него, но много пътници се объркваха и не се качваха, защото смятаха че е първа класа (нищо първоклaсно нямаше в него). Единия път в обратна посока за "разкош" си бях взел първокласен билет. Там пък се наблюдаваше обратния феномен, много хора се бяха настанили в реалната първа класа с второкласни билети и се сърдеха че ги гонят, защото на идване никой не ги бил гонил от фалшивата първа класа. Абе смях.
Това което ми направи впечатление, като на човек, който повече от 10 години не ползва редовно влак е, че по-мръсни и лоши вагони от софийските няма. Най- чисти и спретнати бяха тези от Г.Оряховица. Надали е вярно 100%, но въпреки това тенденцията е очевидна. Което значи, че поне някакъв минимум като измити прозорци и почистени купета е постижим. Инак в пътуването с влак имам много романтика, почти нищо не се е променило последните 20 години, единствено дето вече уж никъде не се пуши. :haha:
gzo:
--- Цитат на: fpk1999 link=topic=268.msg91364#msg91364 date=1379966109 ---Наистина ли имаме такова правило-когато един първокласен вагон е последен,не може да се зачете за първа класа?
Ако е така-по какви причини?
--- Край на цитат ---
Идеята браточка е, че първокласните вагони трябва да са в средата за да може пътника да бие по-малко път от/към гарата на качване/слизане. Като се замисля обаче това правило не важи при пристигане в крайните гари като Варна и Бургас например :scratch_ones_head: При тях най-малко път бият слизащите от първия вагон. Та явно и този който е написал това за последния 1-во класен вагон е имал предвид онова, че не може да си платиш повече за да биеш повече път от/до приемното сдание.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия