Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
petevsk:
Подуяне-разпределителна си е ПДР а Карлово е КВ.
mitko0888:
Карлово е КВ,
Подуене разпр. си го уцелил.
Актуални официални и публични документи на НКЖИ можеш да намериш тук. В талица 5 са изброени гарите с информация за тях. Този документ се обновява от време на време, напр. всяка година. Разбире се нещата непрекъснато се променят през годината и нещо от написаното може да не е вярно, но и това ще ти свърши работа.
fpk1999:
Благодаря и на двамата!
Само да обясните какво значи участъкова гара?
Тук бдж43р обяснява за посредната и разменната:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,2185.msg35265/topicseen.html#msg35265
Прави ми впечатление,че в списъка участъкови гари са големи,като Г.Оряховица(ГО).
П.С.
Примери за разменни гари,каквито не са дадена в списъка,не са ли Тодор Каблешков и Огняново примерно?
petevsk:
За да бъде една гара участъкова от/за нея трябва да заминават/пристигат влакове (пътнически и товарни) до/от друга съответна гара в същия участък и да има локомотивно депо за обслужване на съответните влакове.Затова участъковите гари са големи.
Относно гарите Тодор Каблешков и Огняново - според мен Тодор Каблешков е разменна, защото не обслужва инд. клонове, а Огняново трябва да е посредна, защото обслужва индустриалния клон на кариерата.
fpk1999:
Да,вярно...
Как не се бях сетил за кариерата.Като влака минава оттам,страна Стамболийски,всичко е побеляло,дори къщите наблизо,а постоянно там стоят празни или пълни товарни вагони на ДБ,а понякога в другия край-страна Пазарджик,стоят два локомотива на ДБ.Не си спомням точно кога,мисля че при първото ми опознавателно пътуване през миналата година един от локомотивите беше начело на ТВ,съставен от такива натоварени с варовик вагони.Мисля,дори съм сигурен на 87%,че именно заради тази варовикова кариера Огняново си е гара.Ако я нямаше кариерата досега сигурно от години да е закрита на спирка като Звъничево.
П.С.
А какво поддържа Тодор Каблешков още да е гара?Няма индустриален клон.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия