Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (319/637) > >>

fpk1999:
Да,но ми е любопитно съдържанието му и ще ми е интересно.На кои служители се дава?Машинисти,кондуктори,ревизори,началник-гари...?

bdz43r:
На всички машинисти, началник-влакове, гари и др.

fpk1999:
Привет!
Всеки знае за депо Горна Оряховица.
Четох скоро,че там имало доста 63-ки(поне до преди 2-3 години).Според автора на мнението там нямало само 5-6 63-ки за експрес Янтра,а доста повече.А и всички разправят за хубавите "горнооряховски" вагони.Въпросът ми е:
Има ли това депо толкова много пътнически вагони и ако ДА-за какво са тези вагони?Единственият влак,с по-висока категория от ПВ,който започва и приключва пътуването си от Горна Оряховица е експрес Янтра.За какво са им тогава другите 63-ки и вагони?!?Да не би това депо да обслужва варненските влакове?Но не е ли странно,че гара,в която влакът просто спира и заминава,и е на няколкостотин километра от двете крайни точки на маршрута на този влак,вагони на същото депо да са на същия влак?Знам,че Горна Оряховица е ГОляма гара,но за какво са й толкова пътнически вагони и 63-ки???

Rado:
Ще се върна няколко страници назад към въпроса за сигнализацията по прелезите.

През пролетта бях качил снимка на прелеза до спирка Арковна (по линията Шумен - Комунари) тук: http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,3418.60.html
Както се вижда, новата сигнализация е от типа с луннобялата светлина, но не това е интересното в случая. При преустройството на прелеза, освен сигнализацията с двете червени и луннобялата светлина, бяха монтирани още два "светофара" на около 50-100 метра преди прелеза - от всяка страна по един. Минавам сравнително често оттам, но поради малкия брой влакове в този участък (май са само 2 чифта на ден) много рядко ми се е случвало да засека преминаването на нещо по релсите. Само веднъж се случи тези допълнителни "светофари" да показват нещо - мигаща жълта светлина. В останалите случаи не светят.
Въпросът ми е: какво точно показва мигането им и защо не съм ги срещал другаде? Предполагам, че дублират мигащото червено, защото прелезът е в завой (буквата S). Но макар и рядко ми се е случвало те да не светят, а червеното да мига - т.е. жълтите или показват нещо друго, или по някаква причина не са работили в момента.

Сега, вероятно заради пълното прекъсване на движението в този участък, бариерите са демонтирани, а светлинната сигнализация е покрита с найлон. На съседния прелез, между спирка Партизани и Комунари също. Ето така изглежда този допълнителен светофар, но с чувал на главата  :)

bdz43r:
Жълтото мигащо на всякакви светофари по пътищата означава едно и също -  внимание.
В случая с прелезите, допълнителните жълти светофари работят при приближаване на влак, за да предупредят водачите по страничните пътища, които не виждат директно червените светлини отдалече.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия