Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
KRAKOMOBILA:
Скоростта там е 125 км/ч по книжка разписание - нормално е да е вдигнал около 120-125 км/ч.
fpk1999:
Тръгна ли сме да говорим за скорост,искам да питам-кои са междугарията в участъка Пловдив-София,при които скоростта е 85 км/ч,и над 85 км/ч?
fpk1999:
Имам въпрос:
В пътническия вагонен парк на БДЖ първокласните вагони по-малко на брой ли са от второкласните?
Винаги съм си мислил,че първокласните вагони са в пъти по-малко от второкласните.Не само Българските.Но пък ако е така,къде се намират първокласните,които често виждаме при липса на второкласни в състава на влак???
Чакам отговор!
ПС
"Българските" умишлено съм го написал с главна буква.
bdz43r:
Естествено, че първокласните са много по-малко от второкласните, но са повече от необходимите, като това се отнася най-вече за серия 63. Споменахме вече, че тези вагони са до 100 км/ч и не са подходящи за включване в повечето бързи влакове, затова се ползват където падне...
В последните седмици обаче омешването на вагоните става все по-голямо - първокласните 63-ки се срещат и в бързи влакове за Варна и Бургас, второкласни такива - в пътнически влакове, пък 97-ците се движат на Чайката и Слънчев бряг. Това последното също не е нормално, защото единственото предимство на 97-ците е, че са без ограничение на скоростта, а първокласната 63-ка в Чайката ограничава на 100 км/ч.
fpk1999:
Ревизираните вагони серия 97 от месеци са в експлоатация,на Чайка,от скоро и на Слънчев бряг,а в продължение на седмица в края на Март и началото на Април бяха и в състава на Ямболския,с който имах честта да се возя точно в такъв вагон.Тапицерията на седалките им е вече синя,шарката им е типичната и красива червено-бяла,и са ЧИСТИ. :dance1:
Обаче имам питане:
Вагоните,пуснати в движение през 2007г. са за Интерсити и експресни влакове.По-малко от година след пускането им на Диана и Чайка постепенно ги спряха,понеже нашите остри криви не са поносими за такива вагони за високоскоростни влакове.Ето цитат как става това,сещам се как,но не мога да го обясня:
"Талигите на серия 22-97 са с по - къса база и изострят реборди."
Сега като ги пуснаха сменили ли са им талигите?Понеже има доста остри,но пък и много красиви криви между Костенец и Белово,си мисля за Слънчев бряг,ако не са им сменени талигите дали отново няма да ги спрат след време?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия