Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (326/637) > >>

fpk1999:
Но как за 5 минути на Вакарел помощната ще се откачи,отиде до стрелките,и премине на друг коловоз?Не става ли това по-дълго?Вакарел,ако не съм се заблудил е с дълги(дали така е термина?) коловози.Гледах една снимка от този период на същия международен и състава беше наистина огромен.

Веднъж,това лято,ходихме до Велинград и до Септември бяхме с Диана 8640 и през целия път до Септември се осъществяваше движението по необичаен път.На Пазарджик закъсняхме,защото чакахме 7-8 минути Слънчевия бряг,който пътува по същия път,за него-обичаен.Обикновено това разминаване става около Мокрище.Не знам за какво беше това,някакъв "оглед"? ли са му правили на другия път,малък ремонт ли?

Ако през същия ГДВ 1994/1995 се е налагало всяка вечер единия път да се прекъсне временно(не ми се вярва) наистина може да има разминаване.Няма отбелязани пътнически влакове,но някакъв товарен ако има...Нали е било натоварено движението тогава.
Но наистина това последното ми се вижда не много възможно.

ПС
В следващите разписания същият международен вече си спира като нормален експрес-на Септември и Пазарджик.

bdz43r:
5 минути са напълно достатъчни за откачване на помощен локомотив, проба и заминаване влака.

fpk1999:
Ясно.Случаят е разрешен.
Влакът е бил прекалено огромен и тежък и е имал нужда от помощна машина за наклоните.Затова са и спиранията на Елин Пелин и Вакарел.

Благодаря на всички участвали в разрешаването му! :)

l-donovan:
Здравейте!Искам да попитам ако локомотивът има осветление,звук и дим (т.е от скъпите) от допълнително устройство ли се задействат?
Благодаря предварително!

pavel75:

--- Цитат на: l-donovan link=topic=268.msg91910#msg91910 date=1381822215 ---Здравейте!Искам да попитам ако локомотивът има осветление,звук и дим (т.е от скъпите) от допълнително устройство ли се задействат?
Благодаря предварително!

--- Край на цитат ---

Осветление имат почти всичи локомотиви, даже и по-старото производство. Да изкараш звук ти трябва звуков декодер. Това означава, че трябва да имаш цифрова централа, след това да се монтира декодера в локомотива, да му се направят настройки и да си го караш. От централата управляваш кой и дали да има звук.
За дима не съм наясно, по-запознатите се надавям да се включат.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия