Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (327/637) > >>

pach:
Мдааааа... ;)
Осветлението е от фаровете, а често и кабината има такова.
Звукът се формира от свирката, което си е отделно устройство от общото цяло.
А димът обикновенно е от двигателя, бил той дизелов или парен.
Всички устройства се задействат обикновенно от машинистите.
Не е задължително да е скъп локомотива - знам евтини такива които имат всичко както си трябва.
Ето два такъва локомотива, които беше сравнително евтино да се възстановят, сравнение с нови,
а си имат фарове, звук и дим - и то какви:
http://www.youtube.com/watch?v=kYThZ-2V8mE&feature=youtu.be
 ;D

ПП. А за какъв локомотив говориш всъщност?! :scratch_ones_head:

l-donovan:
Благодаря много за инфото!Аз имам предвид този:

Roco H0 Br 658 1767 Dampflok

l-donovan:
Здравейте отново!Имам нужда от вашето компетентно мнение!Закупих локомотив:

Локомотивът няма декодер.Предстои ми закупуване на релси-за целта обмислям да закупя като за начало този комплект:
http://www.hobbyland.bg/Trains/startov_set_s_lokomotiv_i_3_vagona/product_3182.html
Страшно много се запалих и в момента чета с голям интерес форума,но все още съм много некомпетентен в темата!
Затова искам да ви попитам следните въпроси:
1.Какъв цифров декодер трябва да купя за локомотивът?Има ли стандартни декодери? (и при това аналогово управление доколкото разбирам няма да има ефект от него)
2.Ако закупя парен дестилат :
http://www.hobbyland.bg/Trains/paren_destilat_50_ml/product_3812.html
Може ли директно да се зареди и локомотивът да пуши без декодер и цифрово управление?
3.Ако  в бъдеще се сдобия с други релси различни от ПИКО,например РОКО или т.н. имат ли разлика в закопчаването и нюанса на цвета?
Благодаря ви много,че се отзовавате веднага(надявам се да не ставам досаден с вапросите си) :hi:

zazo:
Тоя сет по-добре недей да го купуваш. За подобни пари (малко повече) има доста по-смислени стартови сетове. При положение че сега започваш бих те посъветвал да се ориентираш към цифрово управление.  И изобщо бързаш. Изясни си първо основните положения и след това пазарувай. Да мерака е голям в началото, кашата в главата още повече, но за няколко седмици (с повечко четене и по-бързо) ще си изясниш нещата.

BaHkaTa:
Повечето от отговорите на въпросите ги има във форума, но все пак ще те насоча:

А1. Декодерите се делят на 2 главни типа, локомотивни и за аксесоари (принадлежности). Локомотивните от своя страна се делят на още два типа да кажем за улеснение стандартни и звукови. В твоя случай стандартен би свършил работа, освен ако не държиш да имаш и звук.

А2. За да имаш дим ти е необходима съвсем друга магия. Това е малко устройство което се нарича димогенератор. Представлява малко резервоарче с мини нагревател, който изпарява димният дестилат. Може да работи и в аналогов режим, но му е нужен голям волтаж. Трябва да засилиш почти на максимум за да загрее. Повечето работят в толеранса от 12 до 18 волта. Удачно е да се управлява от декодер, който обаче е предвиден да има изход за димогенератор.

А3. Докато закупуваш релси Т профил но с еднакъв код в случая 83 тогава няма да имаш проблем при използването (закопчаването) на релси от различни фирми. Макар че шийката на релсите не винаги е с еднаква широчина. Използващите се свързващи пластинки понякога се налага да се свиват или разширяват за да захващат шийката на релсата. Ако смесваш релси код 83 и 100 тогава ще имаш разлика и във височината и ще са ти необходими преходни щифтове. Разлика има в цвета на пластмасата при различните производители, както и в самата пластмаса и шарката върху траверсите.

Офтопик: показаният от теб сет не е много удачен ако целта ти е набавянето предимно на релси

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия