Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
gzo:
Каква е разликата между кушетите 40 серия от времето, когато са били зелени и днешните оптими, че в шаблоните на зеление е посочено 54 пътници, а на оптимите са вече 72 ?
zazo:
Ако питаш за 24,5 метровите кушети, които от БДЖ са отишли в Оптима, според мен никаква. Явно в единия случай са дадени седящите места (9х8=72), а в другия лежащите (9х6=54).
IKAR:
Точно това е. Даже докато бяха все още зелени, долу отстрани си пишеше: Места за сядане - 72, места за спане - 54. Между другото по едно време някъде през 1995-та част от кушетите ги пуснаха като нормални седящи второкласни вагони по пътническите влакове за Драгоман, Дупница и Пловдив, не се появиха по бързите. Имаше и кушети, преустроени в Дряново като второкласни, с нови прозорци, вътрешно обзавеждане и седалки 10x6. Познаваха се по това, че отвътре над купейната врата таванът беше вдаден навътре и се оформяше нещо като легло, където можеше да се скрие пътник без билет и кондукторът да не го види...С тях скалъпиха международен интер-сити влак за Кулата и Солун (другите такива бяха със 74-та серия), понеже серия 74 хем не може да се тегли с дизелов локомотив, хем не може да излиза в чужбина.
bdz43r:
Тези кушети и миналата зима пътуваха като седящи на някои БВ... вече взети под наем.
gzo:
Мерси колеги,
и на мен веднага ми дойде на акъла, че веднъж са дали лежащи, а после седящи места. Съмненията ми бяха дали има именно някакво преустройство, а за такова не знаех до този момент.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия