Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
mitko0888:
--- Цитат на: Mixy link=topic=268.msg93258#msg93258 date=1390393067 ---Кой е най-масово произвежданият немски парен локомотив? Вероятно са различни серии през различните епохи?
--- Край на цитат ---
Ето тук има бройките на "стандартните" локомотиви по години. А пък напр. тук има бройките на пруските локомотиви.
gregary:
Тия вагони движат ли се в БГ?
Никога не съм ги виждал "на живо".
IKAR:
Този вагон е част от "оная" доставка на 30 спални вагона втора ръка, свързана със "швейцарската" фирма на Валентин Моллов, от които не знам колко дойдоха и сега май нито един от тях не е в движение. А конкретно този вероятно е закаран на подготовка - боядисване и т.н. при фесовете от ВРЗ - Септември и май там си е останал. Иначе вагонът е френски, за разлика от тези, които все пак се появиха в движение, които са западногермански. Платени са в пъти по-скъпо от реалната им цена, а "експерти" са били изпратени на безплатна "екскурзийка" - командировка в Германия, заедно с жените/любовниците им, за да се подпишат, че вагоните са годни за експлоатация. Видяхме ги колко са годни.....
bdz43r:
Вагоните са си съвсем годни и такива се движат и сега из Европа. Не са в движение, защото хората взеха да ги харесват и номера, че са стари и скапани нямаше да мине, а и нямаше как да се оправдае поръчката на новите. Затова сега нямаме нито един спален вагон в движение, който да може да пътува извън България. Новите имат сертификат по RIC, но пък имат други административни ограничения заради финансирането.
l-donovan:
Здравейте,колеги!Някой от вас има ли този модел AF10051 да сподели мнение за него (дали си заслужава)?Много ми се иска да се сдобия с БГ лок и това мисля,че е добра алтернатива.Да си призная повече харесвам модела с логото на Булмаркет,но вече са изчерпани!Моля да споделите вашето мнение за локомотива!
Благодаря ви,предварително!
Иван
http://www.minimodel.eu/products/view/76
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия