Международният тракинг на DHL никога не е работил коректно. Колкото пъти съм купувал нещо от липето/ибей.де и с доставка до БГ, никога не виждам какво става с пратката след като я даде, че е пристигнала в международния спедиционен център и ще бъде изпратена в чужбина /чужбина за Германия/ - това е третата картинка в редичката... Дори накрая, след като получа пратката и всичко е наред с нея, никога не съм имал случай доставката да я даде на 100% изпълнена - тоест, да се отрази, че аз съм я получил - винаги си остава до третата картинка 60%. Ориентирал съм се горе-долу по времето на транспорт и фактът, че DHL в БГ получава пратки от Германия във вторник, четвъртък и петък. По някое време звъня в DHL, казвам им тракинг номера и те ми казват дали е пристигнала при тях и евентуално кога да я чакам вкъщи. Нашенците нямат практиката да ти се обадят предварително и да съгласуват с получателя предаването на пратката, в един момент ти звънва разносвача с камионетката /ако си дал телефон/ и ти казва: "След 5-10-15 мин. ще има ли човек на адреса, за да получи пратката?"
Ако пращаш нещо с DHL в рамките на Германия, тракингът работи добре докрая - вижда се, че доставката е изпълнена на 100%. Примерно: купил си нещо от ибея, което е с безплатна доставка в границите на Германия, ти я пращаш до офиса на Гъбите в Нюрнберг. Като стигне при Бошко, доставката е отразена като напълно изпълнена.
Телефонът на DHL Експрес България е 0700 17 700...
Цитат от страницата на фирмата:
Независимо дали имате малък бизнес и искате да транспортирате групажна пратка или сте професионален логистик с опит, който търси начини да подобри операциите си по морски транспорт, ние ще осигурим индивидуално обслужване от експерт във Вашата област.
Просто попълнете формуляра и експерт от DHL ще се свърже с Вас.
Можете да се свържете с нас и на тел.:+359 2 970 80 10
Адрико, май нещо си омазал яко навигацията... Нещо рано си подкарал празнуването...