Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
pach:
Нелппппппп! :blush2:
На чия железопътна администрация може да бъде означението "SHS"? :search:
pavel75:
Да не е някоя от новите администрации - Косово, Черна гора?
pach:
Не, най-вероятно е стара, от началото на 20-ти век. :search:
zazo:
Ако дадеш повече информация, може и да разберем. Засега предположението ми е, че е нещо британско по-точно шотландско. Къде го видя туй чудо???
pach:
То стана малко сложно , защото поради липса на пряка информация, издирвам косвена...тоест опитвам се да определя модела за кои железници е правен по това време и съответно къде в мрежата да го търся.
Ами информацията е от едни списъци с фабрични номера по договори за производство на подвижен състав от европейска фирма... :blind:
Та там срещу някой от номерата са сложени съкращения на железопътни администрации , като CFR - Румъния, PKP - Полша и т.н.
Периода обхваща края на І-ва епоха , от 1900 до 1924 г.
Та на някой от номерата отговарят SHS и от там ми идва въпроса, коя може да е железницата, за да знам на какъв език и в коя държава да търся пряка информация.
Така или иначе тия в Полша и Румъния вече ги намерих, ако намеря и следващите , ще знам със 100 % сигурност за останалите 12 броя къде са отишли всъщност , което ми е най-важното...
Наистина стана сложно, дано да си схванал за какво става въпрос... :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия