Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
Adrian:
Стига вече с тия глупости - 380 е идеалният радиус за кухненски масички - на всички е ясно ,че влакът се 'чупи' като хорди в окръжност . Няма куплунг , който да преодолее тази геометрия . Под 600 си е железница за деца .
mitko0888:
--- Цитат на: Adrian link=topic=268.msg98462#msg98462 date=1422947157 ---
Стига вече с тия глупости - 380 е идеалният радиус за кухненски масички - на всички е ясно ,че влакът се 'чупи' като хорди в окръжност . Няма куплунг , който да преодолее тази геометрия . Под 600 си е железница за деца .
--- Край на цитат ---
Ако забелязваш снимките са точно върху кухненската масичка. И не коментирам колко трябва да е радиуса - според мен за такива вагони трябва да е около 1000, за да изглежда прилично. Но това е друга тема.
Исках само да покажа, че не би трябвало подобен радиус да е причина за изхвърляне на вагони, кръстосване на буфери и т.н. Това съм го чесъл когато си правих кривите и есовете на моя "макет", както и ККК на старите ми вагони. Ето ти още една снимка - къс <-> дълъг, пак си пердашат без проблем.
Виж, ако релсите не са "равни", ако има някакви чупки и т.н. - това е проблем, а не куплите и буферите.
LOKY:
Не знам хора, всичко си е наред с кинематиката на вагоните даже масло си купих (за всеки случай) да не запецват. На вагоните от Ривароси им смених куплунгите с такива на Фл-мн и не се закачат защото буферите са дълги. С тези на Роко стана, но са буфер в буфер и на завой става мазало.
Зелен съм още и не им знам наименованията на типовете куплунги, но тези от тип Пико редовно се разкачат по трасето и за това ги смених всичките. Явно пилата ще играе и с "капчица го запели и не го мисли". Имам на Фл на Роко на Брава и на Пико вагони от 2013та нямам такива проблеми с тях.
tritehiksa83:
Би ли пуснал снимков материял?На завоите например или на положението на вагоноте в крива и т.н.
Но за сега не режи буфери!
LOKY:
След пилене и позалепване всичко вече е наред. Дано другите вагони които идват да не се налага същото сега с Роковските куплунги.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия