Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (371/637) > >>

Mixy:
В момента по Discovery тече "С влак през Аляска". Серията разказва за товарен влак от над 9000 тона който вози карго от пристанището, през планините към отдалечена мина във вътрешността. За втори път вече споменават колко е опасно спускането с толкова тежка композиция, тъй като само локомотивите я спират. Аз ли нещо не съм схванал или наистина вагоните нямат спирачки?!

TANO:
Ако така са казали, значи превода е грешен.

Petko Ivanov:

--- Цитат на: Mixy link=topic=268.msg98967#msg98967 date=1425718555 ---В момента по Discovery тече "С влак през Аляска". Серията разказва за товарен влак от над 9000 тона който вози карго от пристанището, през планините към отдалечена мина във вътрешността. За втори път вече споменават колко е опасно спускането с толкова тежка композиция, тъй като само локомотивите я спират. Аз ли нещо не съм схванал или наистина вагоните нямат спирачки?!

--- Край на цитат ---
В една от сериите показваха, че влакът е спрян извънредно заради блокирали спирачки на вагон. Така че вагоните си имат спирачки.

bdz43r:
Вагоните имат спирачки естествено, но за спускане по надолнище се ползва електродинамичната спирачка на локомотивите. Спирачките на вагоните са с безстепенно разхлабване и при 9000 тонен влак, ползването им е много тънка работа, а за спускане по надолнище - почти невъзможно.

Petko Ivanov:
Тези 9-10000 тонни влакове се теглят от 4-5 локомотива в началото, средата и края на влака. Има ли възможност всичките да се управляват от един машинист по системата "много единици" или това може да става само за прикачени един за друг локомотиви?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия