Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (374/637) > >>

pach:
 :blush2:
Мда, моя грешка - разменил съм таблиците в главата ми при четенето
 и в горния пост при  изписването най-вече:

UIC 571-1: Güterwagen mit zwei Radsätzen
   Wagenart      Offener/Flach-Mehrzweckwagen      Допълнено      Gattung
   Os      Os-Niesky      Achsstand       8,00 m      9,00 m      Länge über Puffer      13,86 m      13,9m      Ladelänge, mind.      12,61 m           -   
            UIC 571-1: Güterwagen mit zwei Radsätzen
   Bauart      Bauart 1      Bauart 2       Gattung
   Ks      Kns/Kjns      Achsstand       9,00 m      10,00 m      Länge über Puffer      13,86 m      16,55 m      Ladelänge, mind.      12,50 m      14,5/15,1 m   
 :hi:

Но Os вагона на "Wagonbau Niesky"  си е с междуосие 9,00 метра при размер м/у буферите 13,9 м!!!

Mixy:
Мерси за инфото. Явно модификациите са доста...

Ще погледна и G, по-специално Gbs, но се опасявам, че и там кашата ще е голяма.

pach:
Ако дадеш повече данни като № на вагон или кат.№ на производител,
може да ти намерим (евентуално) по-точна информация, но за конкретния модел разбира се!
Често има и исторически данни или поне история, на самия модел и неговото създаване.

Mixy:
Общо взето не търся конкретен модел, а по-скоро товарен двуосен вагон с подробен чертеж и снимки, които да съвпадат в детайлите, в смисъл, чертежа и снимките да са на един и същ вагон.

Има хубави чертежи, но снимките към тях са ужасни, както и хубави снимки с висока резолюция, но с много общи чертежи. А дяволът е в детайлите...

liro4605:
Здравеѝте!
Искам да предложа нещо,което може и да не се одобри но е за добро.Мисля,че няма да е лошо да се направи един цял раздел с примерно име „Модели на български подвижен състав през годините назад напред и сега“ После за всеки един модел да си има тема в която да се опише кога е бил произведен или кога предстои да излиза,колко е добър,колко броѝки има произведени и тнт.Съгласете се с мен,че в момента е хаус  :hi: ,а моделите не са малко.Сега ми идва идея,че ще е добре да се раздели и по мащаби.

Ще се радвам  предложението ми да стане реалност  :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия