Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
pach:
:blush2:
Мда, моя грешка - разменил съм таблиците в главата ми при четенето
и в горния пост при изписването най-вече:
UIC 571-1: Güterwagen mit zwei Radsätzen
Wagenart Offener/Flach-Mehrzweckwagen Допълнено Gattung
Os Os-Niesky Achsstand 8,00 m 9,00 m Länge über Puffer 13,86 m 13,9m Ladelänge, mind. 12,61 m -
UIC 571-1: Güterwagen mit zwei Radsätzen
Bauart Bauart 1 Bauart 2 Gattung
Ks Kns/Kjns Achsstand 9,00 m 10,00 m Länge über Puffer 13,86 m 16,55 m Ladelänge, mind. 12,50 m 14,5/15,1 m
:hi:
Но Os вагона на "Wagonbau Niesky" си е с междуосие 9,00 метра при размер м/у буферите 13,9 м!!!
Mixy:
Мерси за инфото. Явно модификациите са доста...
Ще погледна и G, по-специално Gbs, но се опасявам, че и там кашата ще е голяма.
pach:
Ако дадеш повече данни като № на вагон или кат.№ на производител,
може да ти намерим (евентуално) по-точна информация, но за конкретния модел разбира се!
Често има и исторически данни или поне история, на самия модел и неговото създаване.
Mixy:
Общо взето не търся конкретен модел, а по-скоро товарен двуосен вагон с подробен чертеж и снимки, които да съвпадат в детайлите, в смисъл, чертежа и снимките да са на един и същ вагон.
Има хубави чертежи, но снимките към тях са ужасни, както и хубави снимки с висока резолюция, но с много общи чертежи. А дяволът е в детайлите...
liro4605:
Здравеѝте!
Искам да предложа нещо,което може и да не се одобри но е за добро.Мисля,че няма да е лошо да се направи един цял раздел с примерно име „Модели на български подвижен състав през годините назад напред и сега“ После за всеки един модел да си има тема в която да се опише кога е бил произведен или кога предстои да излиза,колко е добър,колко броѝки има произведени и тнт.Съгласете се с мен,че в момента е хаус :hi: ,а моделите не са малко.Сега ми идва идея,че ще е добре да се раздели и по мащаби.
Ще се радвам предложението ми да стане реалност :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия