Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
Boris 2-12-4:
Прав си, Икаре! :good:
:pogranichnik: Ако требе от другият край на България, ще извадим доводи (разбирай най-вече снимки) и ще обхванем в чувал или както му казват немците "клещи", инакогтвърдящите по ТАЗИ тема. :pogranichnik:
rumensoft:
--- Цитат на: zazo link=topic=268.msg99587#msg99587 date=1430826582 ---Издирвам снимки на гарите Дулово, Симитли, Петрич и подобни на тях. Ако някой има идея за подобни приемни сдания по-наблизо да София, мога да отида да си ги наснимам.
--- Край на цитат ---
Ето подробни снимки на Симитли и Петрич, снимани централно за играта. Щях да правя гарите на 3D.
https://drive.google.com/file/d/0B46AWHG0Q_WPdFhrUExtc3EwcUU/view?usp=sharing
bg&flag
mitko0888:
Темата за цуг-билдинга, както и доста други, едва ли има само бяло и черно.
Естествено че ще се намерят примери за всеки локомотив комплектован с всякакви вагони. Достатъчно снимки има за БР01 с товарни влакове, но въпреки това си е добре да го караме с дълги пътнически вагони.
Всеки локомотив е поръчван с някаква идея - за какво и ка ще се ползва. Няма нищо лошо да понаучим историята на създаването му - защо и как е направен, къде е използван, са какви влакове, на какви разстояния и т.н., а не само да купуваме и да трупаме модели, за които не знаем нищо. В последствие естествено този локомотив се и използвал и за други цели - през годините са сменяни вагоните, категориите влакове, появяват се нови локомотиви и т.н. Затова можем да видим един лок с какви ли не композиции. Особено ако локомотивът е произведен в стотици или над хиляда бройки.
Същото важи и за ГДР-ското V100 - локомотивът е използван за едва ли не всякакви влакове с "до средна тежест". Но в зависимост от епохата и конкретния модел не пречи да му прикачим "типичния" за локомотива влак. Има си вариант с премахнато отопление и добавен бетон, използван за маневрена дейност. Ако пък е означен като V100 (3-та епоха), добре е да му закачим типичните за тогава вагони.
Във въпросните книги и списания са дадени конкретни влакове - как е било предвидено да се композират и как изглеждат. Изключения има на всякъде и винаги, но на мен ако някой ми каже Е11 се сещам за влак, който изглежда по определен начин, като чуя за 109 - сещам се за друг влак, ама не се хващам веднага за изключенията.
martinis:
--- Цитат на: Mixy link=topic=268.msg99594#msg99594 date=1430854876 ---Има ли някъде в нета (може евентуално и на книга) описания (може и със снимки) на примери за влакови комозиции през различните епохи в Германия? Интересува ме кои типове локомотиви какви и по колко вагона са теглили. Не ми трябват пълни подробности, а просто истински примери за да не си правя влакове, които реално не са съществували. Напр. V100 с какви пътнически вагони е пътувал? Имам няколко каталога в които има по 1-2 странички с такива примери, но ми се иска да видя повече.
--- Край на цитат ---
Абсолютно точно казано. И аз съм като теб... в смисъл в твойто положение... И, да, понеже съм се фокусирал във френските железници, мога да кажа, че има, в нета е пълно с схеми и планове на влакови композиции, но твърде чест оса някак прикрити и завоалирани, което създава усещането за потайност и секретност... но с повече упоритост и търсене ще намериш каквото ти трябва, бъди сигурен!
Best Ripper:
Крайният български моделистки рИализъм изобщо Богу не е мил... :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия