Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
zazo:
--- Цитат на: rumensoft link=topic=268.msg99597#msg99597 date=1430909075 ---Ето подробни снимки на Симитли и Петрич, снимани централно за играта. Щях да правя гарите на 3D.
https://drive.google.com/file/d/0B46AWHG0Q_WPdFhrUExtc3EwcUU/view?usp=sharing
bg&flag
--- Край на цитат ---
Страхотно! Много благодаря.
Mixy:
Малко разяснение за по-горното ми питане.
И аз като БДЖ (и всяка друга ЖП администрация в затруднение), закачам наличните ми вагони към локомотивите ми, които са в движение, без да гледам в историческите справки. Това имам, това карам - к'во да се прави, такъв е живота :)
Обаче питането ми имаше и друг аспект. Освен че искам да се информирам как е било, искам и да избегна потенциални "невъзможни" комбинации от локове и вагони, които просто не са съществували. Естествено, едва ли лок от 5-та епоха на ICE1 може да се кара с двуосни вагони от първа, но обратното е възможно, напр. с някой атракционен влак от парен лок и съвременни вагони.
А избягването на невъзможните комбинации е свързано с това, че обмислям създаването на виртуален подвижен съствав в SCARM. Това се оказва доста трудоемка и времеемка задача, затова и искам да си спестя грешки от недоглеждане.
Boris 2-12-4:
Има цели списания посветени на влакокомпозирането. Специално и за моделисти написани. Даже част от тях стуват доста скъпо, щото вече са изчерпани в редакциите.
Да не говорим, че в основните списания, тези теми са разглеждани редовно.
Евентуално требе някой да ти ги прочете, респ. резюмира.
Ти как си с немския?!?
Best Ripper:
Гледам напоследък едни "фюрерски" клипове из тубата.. И което е най-хубавото - че вече има и български. Някои машинисти явно се се престрашили да не ги обявят за чужди шпиони и снимат, снимат... Но... типично по нашенски се набива един доста неприятен факт, още повече че така не е било и у нас дори когато цялата поддръжка на трасето е била изключително на ръка... Става въпрос, че на много места влакът сякаш се движи из "ливадка" - всичко е така обрасло с трева, че релсите едва се виждат. Да не говорим за клонаците и храсталаците, които отдавна са навлезли в сервитутната зона на трасето. Сега май трасето се чисти едва когато дойде време за ремонт на участъка... Питането ми е за онези "обезтревителни влакове" - какво стана с тях? Ликвидираха ли ги окончателно или са спрени от жепейски икономии?
KRAKOMOBILA:
Дай да скиваме клиповете.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия