Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (388/637) > >>

pach:
Медната тел дори от мостов кабел не е ли прекалено мека и гъвкава? :scratch_ones_head:
Оригиналните контактни мрежи (фирмени моделни) са от доста по-твърд материал.
Виж при Тодор (бдж43) дали не е писал с каква тел си е правил контактната мрежа.
В Бриколаж има стоманизирани (подобно на струните) в раздела за въжетата.
разходи се до там (теб ти е близо) и разгледай, особено белите - нема изтъркване и лош контакт.
И са на приемливи цени за метража (3-5-10 м) който предлагат.
 А са и по-тънки и може да се опъват от винтови пружинки каквито се слагат особно в тунелите и кривите.
Търсачката на Бриколаж е изключително "тъпа", така че прескочи на място да ги видиш - намират
се при веригите и въжетата (алпийски) струва ми се (понякога ги пишат като струни или простори).
Навити са на кръг с диаметър около 15 см в найлонови пликове с етикети за окачване на продажбените стелажи.
 :hi:

bdz43r:

--- Цитат на: pach link=topic=268.msg100662#msg100662 date=1440757072 ---Виж при Тодор (бдж43) дали не е писал с каква тел си е правил контактната мрежа.
--- Край на цитат ---
С обърнат релсов профил.

gregary:
Благодаря!
Имам в изобилие мостов кабел 4 мм2 и ще се пробвам с него на малък участък, пък да видим. Иначе и аз в спиралата си правих К.М. с обърнат Т-профил:
http://media.snimka.bg/s1/2796/031836880-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/2796/031836870-big.jpg?r=0

което хич не е лошо, но видях тук , че човека се е пробвал с медна тел около 3мм и реших и аз да пробвам. :)
Все ми се струва, че с медната тел ще е по-лесно за работа/запояване.

D2:
Малко помощ :в действителния размер контактният проводник е100 квадратни милиметра,диеметъра е 12 милиметра,който му трябва в мащаб,да го пресмята.

liro4605:
На 29.08  направих 20години служба в родното жепе.Днес(вчера вече)за първи път обаче влезнах в сградата на Иван Вазов №3
Въпроса ми е:
Защо е на това място тази сграда(далеч от железницата) и каква е историята ѝ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия