Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
Vlado:
Благодаря на изразилите мнение по въпроса, но всъщност се оказа, че имало съвсем простичко решение, споделено с мен от Васко, а именно - увива се тънък меден проводник (0,3мм) около свредлото и така се ползва спокойно с по-широка цанга. С това смятам проблемът ми за приключен! Още веднъж благодаря за оказаното съдействие! :)
pach:
--- Цитат на: Vlado link=topic=312.msg32338#msg32338 date=1260280820 ---Благодаря на изразилите мнение по въпроса, но всъщност се оказа, че имало съвсем простичко решение, споделено с мен от Васко, а именно - увива се тънък меден проводник (0,3мм) около свредлото и така се ползва спокойно с по-широка цанга. С това смятам проблемът ми за приключен! Още веднъж благодаря за оказаното съдействие! :)
--- Край на цитат ---
Добре де , ако нямаш тънък меден проводник,
навиваш алуминиево домакинско фолио...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vlado:
Абсолютно! Ще пробвам и по двата начина. Благодаря! :)
br185:
И аз имах същия проблем само, че за малко по-голямо свредло-0.8мм. Докато не си направих цанга за него, надявах на опашката му изолацията на меден проводник с подходящ размер. Това обаче води неминуемо до леко биене особено при големите скорости с които се въртят патронниците на машинките (на моята е 8000-30000 об/мин).
Най- дясната цанга е правената от мен. Отворът е 1мм като захваща стабилно свредла до 0.7мм. Възможно е да се направи такава цанга и за по-малки свредла, но освен стругарската работа се изисква и намесата на нишкова ерозиина машина. Процепванията на цангата са по 0.25мм колкото е диаметърът на нишката на машината (има и по-дебели и по-тънки нишки). Предвид малкия диаметър на свердлото най-удачният вариант според мен е закупуването на специално свредло с тънка работна част и опашка с голям диаметър (мисля че са по 3мм). Работната част на такива свредла обаче е късичка и ако пробиваш по-дълбоки отвори може да не стане.
XRISTO:
Винтоверта не лови ли дребосъци?От личен опит мога да кажа, че ако се окачи свредло под 2 мм. на стандартна дрелка, вероятността да се счупи е 50:50. По-добре е или с дремел (неудобен за захват) или с винтоверт, при него контрола е по-добър отколкото при стандартна дрелка. :good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия