Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
refil:
Според мен,това е коловоз за "дерайлиране " :blush2: :pleasantry:
bazitov:
Здравейте и честита нова 2016!
За втори път успявам да си поръчам нов локомотив, на който едната от талигите определено няма добро токоснемане, или почти няма такова. Резултатът е незадоволително прекъсване особено на стрелките, когато се разчита на това поне едната талига да захранва целия локомотив.
Първият път ми се случи с Am842 от Minitrix, след разглабяне на талигата и донаглясяне на токоснемащата пластина нещата се оправиха, за съжаление в процеса успях да изгубя един буфер и да изкривя фините парапети, които дори мисля напук да не оправя, а да си стоят, като щета от ремонт...
За съжаление същото ми се случи и с Re 421 II от Fleischmann. Тъй като моделът ми е по-ценен, не бих се наел да отварям талиги и т.н.
Чудя се как процедирате в такива моменти - нов локомотив, който има калпаво токоснемане.
Връщането за ремонт в гаранционен срок до Fleischmann заслужава ли си? Някой с опит?
Това е видеото, което мисля да пратя на магазина, онагледявайки проблема с токоснемането: https://youtu.be/P8n7IzL0TYM
Поздрави :hi:
bazitov:
Никой не се е възползвал от гаранционните услуги на Fleischmann?
Нито един вносител на Fleischmann не иска да сподели за тази, предполагам неприятна, страна на нещата?
:)
mitko0888:
--- Цитат на: bazitov link=topic=268.msg102713#msg102713 date=1451909297 ---Никой не се е възползвал от гаранционните услуги на Fleischmann?
Нито един вносител на Fleischmann не иска да сподели за тази, предполагам неприятна, страна на нещата?
:)
--- Край на цитат ---
Аз лично съм си купувал само един флм от магазин, имах проблем и си го реших сам (най малкото защото бях разглобявал локомотива няколко пъти). ЧУВАЛ съм, че е добре да пишеш и след това да върнеш локомотива на търговеца, от където си го взел - напр. от липето (ако е от там), а не директно на производителя. Ако си го взел директно от сайта на флм - пиши им там. Прочети внимателно гаранционните условия на продавача. Специално от липето много хора са връщали и са им разрешавали проблема. Видеото не знам дали някой ще го гледа, по-скоро опиши точно проблема - от едната талига няма токоснемане.
pach:
Лятото оправях локомотив на Флайшман, купен за без пари от липето.
Явно първия купувач го е върнал, защото беше в идеално състояние, а на мен се наложе само да разменя
два проводника към декодера му. Собственика каза, че го е купил на 1/4 от цената, но сега си го кара с кеф,
защото той си беше практически нов изключая този проблем. Значи в липето никой не ги поправя, ама приемат
върнати в гаранция!!!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия