Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (414/637) > >>

pavel75:

--- Цитат на: stivi1504 link=topic=268.msg102960#msg102960 date=1452970568 ---Здравейте!
Отдавна искам да попитам как се ползва Roco Multimaus. Понеже искам да сложа на единия си от локомотивите декодер и ,доколкото знам, ще ми трябва Мултимауса. Ще споделите ли как се работи с него и със всички декодери ли е съвместим.Трябва ли нещо специално да се прави по трасето или купува допълнително?

--- Край на цитат ---

Слагаш локомотива на релсите, от мултимауса превключваш на адреса, на който е настроен локомотива. Завърташ врътката и локомотива тръгва. До тук нищо различно от аналоговото. Разликата, е когато има и други локомотиви /с други адреси/ на линията те не тръгват, когато завъртиш врътката. Ако декодера има и други функции от мишката може да ги включваш.

stivi1504:

--- Цитат на: pavel75 link=topic=268.msg102963#msg102963 date=1452973159 ---Слагаш локомотива на релсите, от мултимауса превключваш на адреса, на който е настроен локомотива. Завърташ врътката и локомотива тръгва. До тук нищо различно от аналоговото. Разликата, е когато има и други локомотиви /с други адреси/ на линията те не тръгват, когато завъртиш врътката. Ако декодера има и други функции от мишката може да ги включваш.

--- Край на цитат ---
А как мога да разбера адреса на локомотива? Ако не го знам, ще може ли да го сменя?

Mixy:

--- Цитат на: stivi1504 link=topic=268.msg102962#msg102962 date=1452972823 ---Благодаря ти много!
Това упътване ми свърши страхотно работата! :lol: :lol:

--- Край на цитат ---

Аз само ти го показах. Заслугата за превода е изцяло на Pach.

--- Цитат на: stivi1504 link=topic=268.msg102964#msg102964 date=1452973994 ---А как мога да разбера адреса на локомотива? Ако не го знам, ще може ли да го сменя?

--- Край на цитат ---

Относно адресите - трябва да знаеш адреса на локомотива, а ако не го знаеш, можеш да го смениш чрез MultiMaus-a. Как - виж в упътването :)

stivi1504:
Извинявам се, че пак ви занимавам с декодери и т.н., но като не знам нещата, какво да правя? ;D
Искам да ви попитам дали декодер на Роко, или на друга фирма, ще стане на Пиковски модел локомотив?
Искам да цифровизирам единия от локомотивите ми, а много не съм запознат с това-как. Ще си купя Роко Мултимаус, но все още не съм решил за декодера, защото първо не знам кой да сложа, и второ, не знам дали този, който избера, ще е съвместим с Мултимауса. :(

Mixy:
Стиви, въпросите ти са много общи и трудни за точен отговор.

Въпрос като дали декодер на Роко, или на друга фирма, ще стане на Пиковски модел локомотив е все едно да питаш дали гуми от Опел или друга кола ще станат на Фиат.

Всички гуми са кръгли, но има различни размери, зимни, летни и всесезонни, със стоманени или лети джанти, с 4 или 5 болта, с различен профил за асфалт или offroad и т.н. Затова и всяка кола си има книжка със спецификации в която пише с какви гуми може да се кара.

Същото е и с декодерите на локомотивите. Там трябва да се гледа с какъв интерфейс (куплунг) е декодера и дали е същия като този на лкомотива, какви протоколи поддържа и дали са съвместими с тези на централата.

Материята не е сложна, но понякога може да е доста объркващо и затова, за да няма грешки, питай за конкретни модели напр. "дали декодер на Роко модел X  ще стане на Пиковски локомотив модел Y и ще мога ли да го управлявам с централа Z?" или "имам локомотив марка X модел Y и искам да го цифровизирам за каране с централа Z. Кой е подходящият декодер за целта?".

Бъди конкретен и така запознатите ще могат да те насочат и да ти дадат ясен и точен отговор.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия