Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (419/637) > >>

stivi1504:
Здравейте отново!
Забравих да попитам по-горе и още нещо.
Когато бях в Австрия, или по-точно в Залцбург, съвсем случайно минах покрай един магазин за влакове, наречен Kleinbahn. Някой има ли информация за фирмата? Как са им влаковете? Аз за първи път я видях и не знаех, че съществува. Единственото нещо, което знам за нея е , че е австрийска, но нищо повече. Някой да има повече информация? :)

Filip Andonov:
Нито съм от опитните, нито от знаещите ... обаче, ти за Google чувал ли си ? Опитвай се и сам да намираш информацията която ти трябва.

stivi1504:
Аз не питам за историята на фирмата, а дали е добра в нещата, които правят?
--- Цитат на: stivi1504 link=topic=268.msg103333#msg103333 date=1454850785 --- Някой има ли информация за фирмата? Как са им влаковете?

--- Край на цитат ---
Вие как мислите? Дали съм проверил в интернет за информация?  :search:А ако Вие можете да ми я преведете от немски, няма проблем... ще съм много щастлив. Може и да уча същия език, но не съм още достатъчно добър, че да си преведа всичко. А на английски информация пък въобще няма. В Гугъл никой не е писал как се представя фирмата- от страна на качество и поддръжка на моделите. Явно не е толкова известна, че и в немските сайтове да не я споменават.  :( :( :(
И според Вас откъде да намеря прослувата информация? :blink: Аз искам само мнение, да чуя някой български хобист, ако случайно има на фирмата влак, или просто е чул или прочел отзиви за нея. А не да ми казват, че трябвало аз да си я търся. То е ясно, че няма как да не съм поразровил поне малко. :( :angry:

Mixy:

--- Цитат на: stivi1504 link=topic=268.msg103339#msg103339 date=1454865970 ---Аз не питам за историята на фирмата, а дали е добра в нещата, които правят?

--- Край на цитат ---

Това е много общо питане, особено за една от по-малко известните фирми. Все едно да питаш "SEAT хубави коли ли са"? Ми за някой може да са хубави, за друг може и да не са, за трети може да са твърде скъпи/евтини, а и всичко това си зависи от конкретния модел, година на производство и т.н.

--- Цитат на: stivi1504 link=topic=268.msg103339#msg103339 date=1454865970 ---А на английски информация пък въобще няма.
--- Край на цитат ---

Има, но е оскъдна. Ето един пример: http://www.modelrailforum.com/forums/index.php?showtopic=3125

Boris 2-12-4:
Привет Стиви!

Накратко за Kleinbahn:

Положитерни черти:
1. Доста евтини - съотношението- качество цена е отлично!!!
2. Само там можеш да намериш модели на австрийските железници, които другите фирми не правят или вече не произвеждат.
3.Има редки модели на стари български вагони, разбира се с логото на Австрия...
4.Чудесни куплунги - и функционални и оптично изящни...
5.Резервни части има дори за модели произведени преди 30 години!!! :hi:
6.Добър сервиз.
7.Доста евтини и прилични са обръщателите и при това могат да се монтират направо на масата или плота  т.е. не трябва да правиш отвор.

Негативни моменти:
1.Много са леки, особено вагоните и може лесно да дерайлират, АКО релсите не са поставени като хората и не са спазени правилата за МОДЕЛНО развитие на жп трасето. Не е проблем обаче да се утежнят вагоните, даже и за начинаещи.
2.Част от магазините, респ. сервизите не продават в чужбина и не дават съвети на хора извън Австрия.
3.Повечето от локомотивите са с посредствени ходови качества, особено що се отнася за ниските скорости в маневрения сегмент...
4.Детайлността на някой от локомотивите е доста ниска от съвременна гледна точка, но е въпрос на вкус и предпочитания.
Тук пиша, че няма дървено желязо - хем супер детайлност, хем да е супер издържлив. Може да прочетеш това и от чичо Ти Бест Риперов тук във форума! Но това е въпрос на избор....
5.Релсите са допотопни.

Имам доста вагони и някоя и друга постройка, както и обръщател от Kleinbahn. Кефят ме. И доста каталози.
Някой ден мога да Ти покажа нещо. При предварителна уговорка! :yes:

Тук съвет за оцеляване в (жп) моделното пространство. Бъди готов за финансови загуби, докато се научиш кое къде да намираш и най-вече кое е добро и подходящо за Теб. Щото на едни им харесва едно, на други друго В ЕДИН И СЪЩИ МОДЕЛ. И това, че са доста по-големи от Теб и имат 1000 вагона и 200 локомотиви, не ги прави автоматично разбиращи от ВСИЧКО. И най-паче -  този на когото нещата са минали през ръцете и очите, може мнооого по-добре да Те посъветва или сподели нещо от този, който е правил отлично хиляди други неща, но не и това което Те интересува в момента. :diablo:

Същото е и при стендовите моделисти. Там истински шампион по самолети може да се опита да Ти дава съвети - как се боядисват фигури - Повярвай ми, това са два СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ СВЯТА.... bg&flag

Те  това е. Приключвам темата. Не мисля да пиша повече по нея! За Kleinbahn  ;Dде :paint:

УСПЕХ!!! &bgflag

П.П. Ако ще купуваш локомотив, най-добре ще е да го държиш първо в ръцете си и да го видиш как ходи.те. не купувай локомотив KLEINBAHN насляпо...За вагоните можеш да се жертваш наизуст...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия