Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (428/637) > >>

D2:
Здравей колега! Обръщаш локомотива и гледаш от долу,има едно винтче /не това на талигата/,то е единствено и с ктъстата отвертка го отвиваш,същото е късичко,вдигаш коша нагоре и локомотива е отворен.Лека и безаварийна работа!

D2:
Видях,че си дописъл под снимката в последствие.Крайните две малки винтчета държът плуга и нямат отношение към отварянето.

stivi1504:
Здравей!

Локомотивът се разглобява по следния начин:
Обърни го отдолната страна.
Отдолу трябва да има винтче, което мисля, че е само едно, което всъщност прикрепя горната към долната част на локомотива.
Ето и една снимка на същия BR 189. Мисля, че  се вижда разположениeто на винтчето много добре.
То е, горе долу, в средната част, малко-по вляво.

След като го развинтиш, горната част на локомотива няма да се отдели от долната толкова лесно.
За да ги отделиш, отиди малко по-напред, близо до някоя от кабините, няма значение коя от двете, и започни да дърпаш лекичко нагоре. Но се старай ръката да ти е  там, където няма опасност да нараниш, или счупиш, някои ат детайлите покрай кабината и т.н.
Мисля, че така се отваря локомотивчето ти, което, на мен лично, ми е много симпатично. ;D

Ако имаш още въпроси, питай.  :yes:

kossis:
Да разбирам ли че трябва да отвия винта на тежестта- това дето се пълни с пясък и е в средата между талигите демек. В реалният Лок там пак се сипва пясък мисля. За да го пускат по линиите за сцепление. Така ли беше или бъркам ?

Винта на талигата да не го пипам значи, както и винтовете на плуговете.

Вътре на интерфейса имало мост за аналоговото захранване и трябвало да го махна и да сложа декодера според книжката. Така ли е ?

---------------
Друг въпрос-

Чудя се дали да кача отново снимките на влаковете си в Снимка.бг. Понеже тия от Пикбг.нет продават сайта и всичко което съм качвал в нета досега не се вижда в момента. Уж временно състояние за качване и гледане на снимките според сайта, но дали ще изгубя снимките там ?

pach:
В досегашните продажби, собствеността на сайта не влияеше на съдържанието му, но знам ли ги ...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия