Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
kossis:
Да питам как се вадят връзките от Геолайн линиите или от новите Пико ? Видях че са точковани на новите Пико и с дърпане и клещи не можах да ги изкарам. Изобщо вадят ли се здрави или се чупят.
Купих си от Липето преходни линии ново - старо Пикио. Тази връзка е ок, но взех и едни глупави пластиник за връзка между Геолайн и Пикото. Заводски са прегънати леко за да се изравнява нивото между релсите. Едно прегъване и се чупят от това че са прегънати и тънки. Дадох 10 лева за 12 пина. Няма да купя повече от тия боклуци. Нивото го оправих с леко запилване и заобляне на челото на преходната линия старо - ново Пико.
А так връзката е по мобилна.
Та как се вадят тия пинове изобщо и позвали ли сте от тия фалшиви еднократни изравнители ? Запоих счупеното пинче, но е фалшименто !
bazitov:
Привет,
Опитвам се да намеря чертежи на швейцарски гари, но не знам с какви немски термини да търся, някой може ли да подскаже или с какви думи да търся или сайт, в който има чертежи?
Из форума прегледах, но не намирам нищо съществено, при търсене на "чертеж".
Благодаря :)
pach:
Принципно когато издирвам чертежи, пиша skize и освен скици се показват и чертежи.
Често се оказва, че немците ползват и plan, но в крайна сметка понякога излизат и само по име,
или в издирване на снимки. Дай имената на гарите (bahnhof) които те интересуват, може и аз да успея, да ти помогна.
Ако не, обръщаш се към Google maps, и от сателит си намираш гарата в режим "satelit", пускаш опцията "maps"
и те се показват отгоре. Често над Германия и Швейцария са доста подробни за актуално състояние.
Тези струва ми се, са много познати на Живко :hi: ;D (гара КEHL)
Впрочем отдолу ако отвориш опцията за снимки (showimagery), също ще видиш доста неща около гарата и след разходка
с street View (стрийтвю) че не знам дали правилно го написах (и изговорих), информацията става почти все едно си там на място!!!
Успех!
kossis:
Никой не отговори на въпроса ми за преходите ??? Не може да не сте ползвали подобни.
-------------
Също от Старт сета на Пико с електровоза -трите контейнеровози- двуосни са с доста голямо между-осово разстояние. Та като вървят в по острите завои и все се разкачат сами. Пружинките на тегличите ги опъват в право положение и се само-откачат. Това нормално ли е и може ли да го коригирам, че е много дразнещо ?
bazitov:
--- Цитат на: pach link=topic=268.msg104187#msg104187 date=1459747421 ---Принципно когато издирвам чертежи, пиша skize и освен скици се показват и чертежи.
Често се оказва, че немците ползват и plan, но в крайна сметка понякога излизат и само по име,
или в издирване на снимки. Дай имената на гарите (bahnhof) които те интересуват, може и аз да успея, да ти помогна.
Ако не, обръщаш се към Google maps, и от сателит си намираш гарата в режим "satelit", пускаш опцията "maps"
и те се показват отгоре. Често над Германия и Швейцария са доста подробни за актуално състояние.
(Image removed from quote.)
(Image removed from quote.)
Тези струва ми се, са много познати на Живко :hi: ;D (гара КEHL)
Впрочем отдолу ако отвориш опцията за снимки (showimagery), също ще видиш доста неща около гарата и след разходка
с street View (стрийтвю) че не знам дали правилно го написах (и изговорих), информацията става почти все едно си там на място!!!
Успех!
--- Край на цитат ---
:hi: Благодаря Pach,
сега прочитайки си въпроса, виждам, че наистина не става ясно, но имам предвид, че търся чертежите на сградите на гарите.
За коловозното развитие му намерих цаката - google наистина помага, но за самите постройки нямам подобен успех.
П.П. Търся Wassen, че да си я направя от хартия, поне докато й хвана мащаба и после да я правя от пластмаса, когато "задобрея"
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия