Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (439/637) > >>

mitko0888:
Прав си. Успях да ги разкача, ама само с пиковски халкички. С роковски и с тилиг халкички няма проблем, уж еднакви, ама ... Направо ги сменяй, или пробвай да пилнеш пластмасата на някоя да прилича на роковската.

В дясно е роковска халкичка, в ляво е пиковска:

kossis:
TheJackal купувам от Лидл щото явно не са боклуци, ама ние Българите все слагаме всичко под общ знаменател !

Лидлските марки Парксайт, флорабес и Поуерфикс всъщност са полиценс на Немските фирми АВД, OWM, Гризли и Компернас. Патроните са Рьом и тнт ! Всичко си го пише на етикетите им !

Само ще ти кажа едно- исках да сменя Патрона на 18 волтовият им ударен верт- Компернаският. От тях има 3 броя. :lol: Един за Брато и един за мене. Сега купих и трети за вилата. Оказа се че третият не хваща 1,5 мм свредло. А аз дупча често какво ли не с този размер,  че и влакчетата даже. И на другите пишеше че почват от 2 mm, но се оказа че не си спазват спецификациите за мое щастие. Та зверски завитият патрон не се предаде- развих болта с лява резба, но до там. тия намазали от синият осигурител за болтове ползвани по спирачните системи.
Разглобих го на части-5 планетно/сателитен механизъм от зверск закалена стоман-смазан и всьо за 140 лева. Двоен шпиндел лок през първа скорост ! 4 кила усилие на затягане-40 Нм. ! Литиева батерия с клетки Самсунг и индикация.
Много лесен за ремонт и поддръжка !
Имам много инструменти на Лидл и повечето са по добри от Спаркитата които купувах преди на други цени ! от Спаркитата ми е любим 4 кг перфоратор, но и той в момента е 550 лева.

Понеже тук не е местото, а и в форум -Направи сам имаме цяла тема за този Лидл в която и аз съм сложил снимки на разглобеният верт - ето ти виж за какво иде реч !
Само да не вземеш да купуваш и ти сега че не остава за мен !

http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=57&t=47043&start=7780

А това е темата в която сложих и снимки на верта.

http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=54&t=13892&start=560

Оказа се че разглобен е невъзможен за отвиване, понеже блока с патрона остава цял и няма къде да се котрира. Тогава го сглобих и сега на Вилата ще го хвана на голямото менгеме. И евентуално с ударният гайковерт на компресора ще го пробвам. Но тук като напъвах чрез удари с чук по захванат шестограм в патрона-шпиндел-лока превърташе леко. Изродска работа !

А най хубавото е гаранцията, която е истинска и Европейска- 3 години, а до един месец го връщаш понеже примерно не ти отива на пижамата тази машина и тнт. Аз сменям и връщам и след този 1 месец - познават ме. :yes:

До тук единствено не съм доволен от ел резачката им за дърва- бързият механизъм за затягане се само-отпуска, но аз знаех за това от форума. :yes: Леко е фалшив, но пак върши работа. Имам и моторна 36 тица-Хускварна за сериозна работа.

В Лидл имат доста интересни свредла- тип борчета (конуси) за ламарина и тнт на OWM, комплект за без пари покрити с Титаниев нитрид-златно седи.

kossis:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=268.msg104250#msg104250 date=1460120566 ---Прав си. Успях да ги разкача, ама само с пиковски халкички. С роковски и с тилиг халкички няма проблем, уж еднакви, ама ... Направо ги сменяй, или пробвай да пилнеш пластмасата на някоя да прилича на роковската.

В дясно е роковска халкичка, в ляво е пиковска:
(Image removed from quote.)

--- Край на цитат ---

Виж, това да се запили пластмасата тук там е добро решение ! :good: Пиковските имат повече и по дебела пластмаса под халката и е с наклонено чело.

stivi1504:
Здрасти Мите!

Тъкмо и аз щях да пиша да използваш пиковските. Но ти ме изпревари.
Правил съм много тестове на закачалките на Пико и на Роко.
Първо, с тези на Роко много по лесно се закачат и откачат вагоните, и второ на остър завой не се разкачват, въпреки, че закачалките не са тип курцкуплунг.
А пиковските се откачат почти непрекъснато на острите завои. Затова се учудих много, че казваш, че не би трябвало да имат проблем, а проблемът е в трасето.
Много се радвам, че си си направил труда сам да разбереш. Бях на 95%, че проблемът идва от закачалките, защото много внимателно съм наблюдавал как се "държат" вагоните един към друг. Истината е, че когато те влезнат във завой, пружинката държи куплунга, все едно е на прав участък, като това става при двата вагона. По този начин те се прилепват много един към друг, халките се отварят, и съответно вагоните се разкачат.
За съжаление не е само на завоите, но и на стрелките.
И това винаги става само с пиковските закачалки. Затова повечето съм ги заменил с такива на Роко. ;D ;D :)

kossis:
Те вадеха ли се тия от вагоните с контейнерите ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия