Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
stivi1504:
--- Цитат на: kossis link=topic=268.msg104248#msg104248 date=1460115907 ---
Други по скъпи тегличи едва ли ще купя, просто защото и сега се движа по ръба на финансиите си. Жена, Дете, Вила с басейн там, Въздушни пушки-ПЦП и накрая тези влакове. Само на една нормална заплата ?!
--- Край на цитат ---
Когато аз за пръв път си смених куплунзите на Пико с тези на Роко, роковските ми си сториха много скъпи. Но когато ги сложих, всичко се промени.
Определено си заслужават. А и 4 броя са ти 10 лв., което пак повтарям е много и за мен, защото аз не изкарвам сам парите си, но вече е друго държанието на вагончетата. ;D ;D
--- Цитат на: kossis link=topic=268.msg104248#msg104248 date=1460115907 ---Best Ripper е напълно прав- оплитат се в стрелките- буфери и тегличи- лоша кинематика 100%, лошо Пико ! И в електричката ми сложили лампи тия.
--- Край на цитат ---
Пико има три вида серии- хоби, експерт и класик. В момента ти имаш и локомотив, и вагони от най-ниската им серия-хобито. Следващата е експерт, при която моделите им са с много по-добри двигатели, тук имат и диоди, детайлите са супер и т.н. Класическата серия е невероятна- тук смятам да не коментирам за нея.
Сега, след като имаш локомотив от хоби серията им, както и аз също имам, смятам , че няма какво повече да се желае. Например в Липето същият локомотив е 80 евро, на фона на Роковския, който е 229 евро, даже и повече.
Смятам, че има огромна разлика в цените, които са голям критерии и за качеството, което получаваш. Не защитавам Пико, но просто казвам факти, които не могат да се пренебрегнат. :yes: :yes: :)
Ето, като за пример, мога да ти дам темата ми за усъвършенстването на Тауруса, който е от хоби серията на Пико. След пребоядисването на различни детайли, преправяне на стълби и т.н., той стана супер. Но със сигурност не съм го докарал като този на Роко, който е около 320 лв. :good:
Така, че те съветвам да направиш като мен - да боядисаш елементи, които не са, и да се наслаждаваш на локомотивчето. А ако искаш да си смениш светлините, пишеш в интернет " Piko BR 189 umbau" и си готов. :drinks: :yes: :)
stivi1504:
--- Цитат на: kossis link=topic=268.msg104255#msg104255 date=1460124132 ---Те вадеха ли се тия от вагоните с контейнерите ?
--- Край на цитат ---
Курцкуплунзите и обикновените закачалки на Роко нямат абсолютно никакъв проблем. Явно там повече е помислено върху дизайна им.
Една обикновена роковска закачалка е около 2 лв. , курцкуплунга до 3лв., а пиковската 1лв. Поне така е в малкия ЦУМ. :) ;D
kossis:
Абе тия цени може да са за тебе. Иначе Роковската е 3 лева, а в Липето са над 3. Тия с изчанченото име са по 5 едната.
Сега ще мина през Тишо да видя тия дето ги говориш ти ! :yes: До него съм !
За лока и фаровете- нали направих сам един Лок цифров. Пределно ми е ясно какво иска- 4 диода-2 безцветни и 2 червени. И два резистора. Малко кабел и тнт.
Едва ли ще разваля вида на Еелектричката и сам да го боядисвам. Не ми е страст това. Аз си падам по ел тунингите ! ;D
Ясно е че съм си купил пикано Пико за тези пари. Знам че имат и други по читави серии-Експерт и Класик.
Човече, щом не си изкарваш сам парите за играчките, ти си най лесен ! И аз сега цаня Бащата на Жената за едни гаражи........... ::), щото там парите са едни други..............
kossis:
Минах през Тишовица, та наистина цените са 1 за Пико, 2 за Роко и забележете 2,50 за Круцкуплунг. Написах го ! :yes: Но явно ще пробвам първо пилене на Пиковските леко и тогава ще купя Роковски.
Защо в Липето са по скъпи не ми е ясно. Аз взех две за Кибрито, на по 3 лева Роковски мисля, но няма да споменавам от къде. Здраве да е. Пазарна икономика. :yes:
stivi1504:
Веднага ти отговарям!
В Липето са реалните цени, а в малкия ЦУМ куплунзите, които се продават на бройка, са от тези, които
са много в пакетче. Тоест ако си купиш от липето пакетче с 40 закачалки, което струва 90лв., и разделиш левовете на закачалките, ти се получава цена около 2,50 за един куплунг, а не за около 5лв. Като по този начин на клиента му е доста по-изгодно. Пак повтарям- защото закачалките се продават от пакетче, а не са купени поотделно, както в повечето магазини ги продават ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия