Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
Сaprycorn:
Много интересно Митко, някои от тези факти и аз не ги знаех!
mitko0888:
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=268.msg107518#msg107518 date=1493140454 ---Много интересно Митко, някои от тези факти и аз не ги знаех!
--- Край на цитат ---
Беше някъде между документите от сайта на епоха II, ама не тези за реформата.
Сaprycorn:
Получи се интересна дискусия. Искам да вметна още няколко мисли. Всъщност реформата с премахването на 4-та класа е началото на една доста мащабна дейност за повишаване комфорта на пътническите вагони. През същата 1928 година ДРГ доставя съвършенно нов тип пътнически вагон-Eilzugwagen. Вътрешен интериор на безкупеен третокласен вагон комбиниран с ходова част на вагон за бърз влак. Идеята за тези вагони е постепенно да заменят двуосните и триосни вагони в пътническите влакове. След няколко модификации (28,29,30,33,36 и 39 година) на новият тип вагони ДРГ прекратява доставките на двуосни пътнически вагони през 1934 година. От този момент нататък ДРГ получава само четириосни пътнически вагони. За съжаление ходът на Втората Световна Война възпира този процес! Любопитно е, че БДЖ доставят последните си двуосни пътнически вагони през 1935 и след тази година редовните доставки са САМО четириосни пътнически вагони!
МАШИНИСТ:
И аз да попитам нещо ?
Какви са тези вагони,които приличат на по-горе описаните , на които имам снимки , как девойки и родители изпращат наши войници и офицери с царски униформи през първата световна война?
Горе в левия ъгъл на вагона до прозореца пише БДЖ , а по-долу точно под най-левия прозорец III ?
В случая какъв модел са тези вагони,щото много приличат на тук описаните,с разликата че триъгълния орнамент горе точно под покрива е нещо като от ковано желязо.Иначе си има платформа,стъпала и всичко друго.И не личи коша да е дървен.
Сaprycorn:
А би ли показал тази снимка?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия