Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
widowmaker:
--- Цитат на: pach link=topic=268.msg107917#msg107917 date=1495432977 ---И все пак не пия само вода от пералнята ... :lol:
Ето ти снимка от гара Dittmannsdorf, за която се твърди че
е от времето на саксонските железници:
(Image removed from quote.)
...обаче според мен сега пък радиуса няма да ти хареса!
При това не съм сигурен какво междурелсието е...:pleasantry: :drinks:
Ето и самата дискусия която не е точно историята на този вид разклонения....
https://stummiforum.de/viewtopic.php?t=109865
--- Край на цитат ---
Пламене, това е английска стрелка с вътрешни езици, за нея е ясно, че е в употреба още от края на 19 век.
Това, което беше постнал по горе е стрелката на Тилиг с радиус 1050мм е стрелка с ВЪНШНИ езици, т.е. тип
Беселер, които са в употреба след национализацията. Тази на Тилиг, която е с вътрешни езици има радиус
484мм, т.е. не ме устройва. Ако не правиш разлика между двата типа:
вътрешни езици:
външни езици (Беселер):
pach:
Търся добър ( поне) чертеж на талига тип Гьорлиц V.
Ако има и основни размери ще е от полза.
Сaprycorn:
Не че е добър, но дано ти свърши работа :)
pach:
Aaaaa, много благодаря Яско!!!
По-добро е от всичко което прегледах до сега в мрежата.
Става за едно добро начало...до 140 км/ч. ;D
И още нещо... :good:
Best Ripper:
Това е снимка на новото трасе между Септември и Пловдив...
Предната линия е от магистралното трасе, което е изпълнено с тежкия тип релси Р-60. Задното е коловоз, който е със стария тип Р-49. Няма зрителна измама, че новите релси са по-високи от старите - не е заради факта, че старите са малко по-далеч. Всеки машинист, който е пътувал по това трасе, както и от Пловдив до Свиленград знае, че това е така. Интересувам се, ако някой жепеец даде точна информация за размерите и сечението на новите релси, а няма да е лошо и за старите за сравнение. Ще бъде ценно за рИълизЪма в моделизЪма. Защото нищо чудно да излезе, че недолюбваните моделни релси с код 90 или 100 /в мащаб Н0/ съвсем не са нереални и неточни. Благодаря предварително на отзовалите се. :hi: :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия