Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (490/637) > >>

gregary:
   Имам траф Пико FZ1. Знаете, че го дават с изходящ 16 V АС. На мен точно толкова ми трябва.
Обаче го замерих с двата мултицета които имам. Електронният ми дава 17,50 - 18,50 V AC (варира), а този със стрелката ми дава...+16 V AC, но не знам дали гледам правилната графа  :)

Кое ли е вярното? Склонен съм да вярвам на трафа, а мултицетите са 'куча марка', но... Възможно ли е трафа да даде повече мощност?
Страх ме да не изгоря едно моторче  на което му дават max. 16 V AC.

Ето една снимка:

toniemi:
Е,пусни моторчето,няма да игори,все пак раликата е два волта,а и при товар сигурно ще падне на шестнайсе волта  :yes:

mitko0888:
Къде го намери това моторче за променлив ток?

На моя FZ2 му измерих точно 18.45V с два цифровеиуреда - единият е по-простичък но точен мерил съм го), другият е TrueRMS и е доста по нов, показаха еднакво. След това го натоварих с почти 400мА (47 ома) и падна само на 18.1V. Много як траф, макар че FZ2 e само за 1А.

ако връзваш нещо за 12В, което издържа 16, по-добре не му пускай 18.5. Ако е за 16, сигурно ще издържи и повече. Ако е магнит за щракане на нещо - няма проблеми. Драсни за какво "моторче" става дума.

gregary:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=268.msg110522#msg110522 date=1517167419 ---Драсни за какво "моторче" става дума.

--- Край на цитат ---

За моторчето на това:
https://www.brawa.de/en/products/h0/funiculars/6331-titlis-cable-car/

Вчера го пуснах за около 5 сек. и го изключих. Достраша ме...

п.с. Виж ПДФ-а

dred77:
 Ако на платката има 4 диода в грец, спокойно можеш и с 12v dc да го захраниш, няма значение поляритета.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия