Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (500/637) > >>

pavlinbg:

--- Цитат на: gregary link=topic=268.msg112288#msg112288 date=1531070063 ---Единственото " общо" е междурелсието (9 мм.), но траверсите в HOe са по-големи и с по-голямо разтояние... :drinks:

--- Край на цитат ---

Благодаря за отговора!  :hi: , а специално разстоянията между буферите и височината на самите модели подвижен състав съпоставими ли са ?

Adrian:
Нали се сещаш , че едното е с умаляване 87 , а другото - със 160

TANO:
А да питам и аз нещо като по неопитен и незнаещ. Някой опитвал ли е да измие с вода дърво на НОХ или БУШ. И ако да - има ли файда от тая работа?

pavlinbg:

--- Цитат на: Adrian link=topic=268.msg112291#msg112291 date=1531108704 ---Нали се сещаш , че едното е с умаляване 87 , а другото - със 160

--- Край на цитат ---

Да, сещам се, но това междурелсие от 9 мм. ме обърква и ме кара да мисля, че габаритите на подвижния състав са съпоставими. Не мога да си представя напр. локомотив в мащаб H0 ( със всички следващи се габаритни размери) и всичко това на междурелсие 9 мм  :scratch_ones_head:
Може би моделите подвижен състав в H0e отговарят само на реални теснолинейни локомотиви/вагони и всичко това е свалено 87 пъти!? :scratch_ones_head:

Adrian:
Мисля , че точно проф. к.т.н TANO направи  тази хитрост : трасе с 9 мм междурелсие  ; когато търкаля N слага къщи и гари ( и всичко) в N ; когато търкаля теснолинейка в Н0 съответно сменя всичко останало в Н0 - явно си пропуснал защитата му  :drinks:

ето линк към този докторат

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия