Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
svetljjjo:
Направо ми взеха здравето тея щанги изхарчих 10 метра тел и нищо
а имам два такива лока дето са с движещ тендер и уж гледам ама нищо а те се вдижат баси като перце
Ще се мъча още явно си е голяма играчка :)
dred77:
Тука няма къде да си оставиш кутията с цигарите :)
. :hi:
dred77:
--- Цитат на: pach link=topic=268.msg115161#msg115161 date=1552592764 ---4. не е желателно да имаш "свободна колоос" тоест несинхронизирана - тоест без зъбни колела свързваща я с останалите. Има такава възможност но е висш пилотаж и свръх точна изработка.
--- Край на цитат ---
Изобщо не твърдя, че съм някакъв корифей в тази област даже, хич ме няма, ама виж този мануал:
https://static.maerklin.de/damcontent/d4/03/d4031a7eeabf9610a4c190e5240f64421499861446.pdf
Тука само едната колоос е задвижена според мен. Между другото дебя го тоя сет. В липето е reserve в момента. Според мен за тея 90еврака си е направо подарък.
svetljjjo:
Аз имам два локомотива които се задвижват с тендера техните колоси и 4-те са свободни само щангите ги движат.
Нещо повече имам БР55 на пико знаете ги тея локчета и понеже единия нямаше моторче и едната зъбчатка беше счупена
нямаше кво да го правя той си се движеше като го буташ или теглиш с друг лок разбира се не сам ;D
и аз взех и му махнах междините зъбчатки между тея дето са на осите на колелата и дефакто и неговите колела останаха свободни
и се движи още по лесно без никъв проблем .
Има некъм тънак момент дето не го схващам некъв пиниз .
Дали има значение къде се захваща щангата по близо до оста или по към периферията трябва да е или пък в центъра между остта и ваншната страна на колелото .
ще взема да позамеря малко да видя как са го направили хората че до сега на око гледах уж същото правя ама не стана
mitko0888:
Зъбни колела между колоосите не се слагат от поне 30 години, ако не и повече.
Трябва да видиш точно колко ти е разстоянието между колелата. И щангите да са точто толкова дълги. И да са захванати на еднакво разстояние по радиуса на колелата. И от двете страни щангите да са точно на 90 градуса една спрямо друга. Нищо друго.
Малко не разбрах каква тел си изхабил за тези щанги? Снимай ги и тях, може да лъсне какво правиш не както трябва.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия