Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
Petko Ivanov:
--- Цитат на: pach link=topic=268.msg115172#msg115172 date=1552652745 ---
За три и четирицилиндровите и аз не съм се заглеждал
как са точно ...би трябвало някои от специалистите по парните
да ни "светне" може би
;D :hi:
--- Край на цитат ---
Винаги са на 90 гр. Четири цилиндровите машини са с най-плавен ход, защото при тях има пълно уравновесяване 4х90 гр - две външни и две вътрешни задвижвания.
svetljjjo:
Правя ги от тел медна защото лесно се работи с нея за да видя че нещата се получават понеже и друг път съм се опитвал да правя щанги и имам горчив опит че не става
като станат нещата и ги уцеля тогава ще мисля за ламаринки някви а имам и купешки щанги може да ги отрежа и да ги удължа евентуално.
Като гледам локовете които имам а имам доста едниственото нещо което е еднакво при всички е че държачите са изместени на 90 градуса както вече се спомена .
Противотежеста е на 180 спрямо държача но тя има по скоро декоративна цел като се има предвид че е пласмаса и тежи 0,001г едва ли играе роля.
Иначе отворите на щангите са най различни едни са платни перфектно на други има доста луфт трети на места са плътни на други имат луфт
Може да е проблем че аз се опитвам само с една щанга да подкарам а то да трябва и другата да се сложи въпреки че съм имал лок който нямаше от едната страна и пак си вървеше ама беше със зъпчатки на всички колела
ще се мъча още нямам чак пък некъв зор ако стане стане като не стане здраве да е :)
mitko0888:
--- Цитат на: Petko Ivanov link=topic=268.msg115175#msg115175 date=1552656050 ---Винаги са на 90 гр.
--- Край на цитат ---
И на 120 става, ама само за трицилиндровите, с пушка отпред.
ПС: Само с една щанга - няма да стане. Трябва поне една от ляво и една отдясно. Закачи първо две колела, тогава третото.
Krasi Tankista:
Специално за Пламен:
Br 94 на Трикс в Н0 с штанга от неръждаема стомана. :yes:
bdz43r:
--- Цитат на: svetljjjo link=topic=268.msg115176#msg115176 date=1552656778 ---Може да е проблем че аз се опитвам само с една щанга да подкарам а то да трябва и другата да се сложи въпреки че съм имал лок който нямаше от едната страна и пак си вървеше ама беше със зъпчатки на всички колела
--- Край на цитат ---
Точно там ти е проблема! С щанги само от едната страна и без друга връзка между колоосите винаги ще се заклинват, когато застанат в мъртвата точка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия