Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (54/637) > >>

Adrian:
Жоро , намеси се бре !!

Vlado:
Аз горе-долу ориентирах момчето. Ама той е много нетърпелив - все да купува иска...  :spiteful: "Купувам, купувам!", друго не чува. Но ще се научи, няма начин. При таквизи многознаещи като нас не може все нещо да не прихване...  ;D

п.п. Обясних му мащабите, преброих му магазините (даже мустака на Жоро описах, че да не сбърка човека  :buba:), описах му форума, напътих го към клуба, че да зърне нещо и на живо, посъветвах го да чете, пък после да купува, продава, заменя, подарява и т.н., и т.н. ::)

Жоро:
Адри :new_russian:, момчето ми беше писало в сайта, отговорих му, каквото пита. Сега остава да дойде до магазина, там ще се обясняваме и т.н.

liro4605:

Това е една диорамка ,която изработих за подарък на един приятел и колега работещ на тази гара послучай рождения му ден.Вложих старание ,ама още съм начинаещ ,но все пак мисля се получи, въпреки че не е довършен.Същият вече е подарен и ще го отвършваме заедно.

Та на въпроса:
Приятеля ми е на ти с електротехниката, но не точно на ти с електрониката.Сега искаме да поставим светофор  с цел да показва всички видове сигнали ,да си променя показанията през известен период от време сам.
Възможно ли е изпълнението на такава схема в електронен вид?
Показанията би трябвало да са 4 и да се сменят през около 30сек.
 две жълти
 зелена и жълта
 червена
 зелена
Светофора е готов чака схемата затова и не е монтиран на диорамата.

Мисля че тук има капацитети който могат да предложат такава схема и да си я изработим.

Предварително благодаря  :hi: :hi: :hi:

pach:
 :scratch_ones_head: Започваме мисленето...или както е онази крилата фраза .."човека каза .Ще видим!" ;)
Ще измислим нещо де. :yes: ;D ;D ;D

ПП.Светофора с лампички или светодиоди е?
Имаш ли вътрешната му схема, или от всяка светлина е изведен извод?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия