Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (534/637) > >>

OBB_Rh_2016:
Общо взето и а го правя по този начин. Използвам моторче от записвачка и съм доволен  :good:

Ndp007:
Тия моторчета от записвачки имат ли достатъчно мощност?

svetljjjo:
Тея моторчета от записвачки и от СД и кви то и да е други подобни щото те са еднакви нямат същата мощтнвост и са на 5в
което да кажем не е чак такъв проблем
Най съществения проблем е че осите са стандартни 2мм а на мотора на лима е по голям и зъбчатката не става лабаца .
което е проблем . Другия проблем е че осите са малко къси и не могат да излязат че да се покаже от предната втулка на стататора на лимата което пак е известен проблем че трудно се центроват.
Това го казвам с идеята че да се смени само мотора и да се ползва всичко останало иначе ако става въпрос за купуване
то най добре е да си купувате маркови локове от магазина  :haha:

ПП
Да спомена че както останалите фирми така и лимата търпи известно развитие в годините по съвременото производство въпреки че е със същия тип мотор е една идея по добро на скоро ми попадна такова локче . Може да се познаят по закопчалката станала е малка като на роко примерно вместо голямата която беше при по старите.
И друго лима също както останалите фирми има серий за колекционери и за деца . Тея дето не са за деца са с мотор с кардани и червяк - зъбчатки като при другите фирми въпреки че не са докарали същия ход  ;D

Тук предлагат некви китове
https://www.strathpefferjunction.com/hornby-lima-ringfield-motor-upgrade-conversion-kits/

Ама за мен е абсолятно неприемливо ако съм дал 15 евро за лок лима с доставката да дам още 15 за кит щото за 30 спокойно си взимаш роко примерно или пико и нема да имаш нужда от подобни процедури  :lol:

dred77:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=268.msg115924#msg115924 date=1557724410 ---Точно пък това клипче е пълно с грешни приказки и показва как НЕ трябва да се прави.

--- Край на цитат ---
Надявам се поне леко да разясниш, какво имаш предвид "грешно". Ако е за избрания мотор, то аз си правих експерименти със старо Пико / нямам на лима нищо/, и моторите имат близки токови характеристики. Визирам тези:
.
 Имат разлики естествено, но тези от сд-тата тръгват при 0,4v, пикото- при 0,7v. И може да ми се струва, но тези  от сд ромите каточели се развъртат по плавно.
Та при 5v пиковския харчи 20mА на празен ход, другите по 16mА.
При 13V пико харчи  30mA /с блокиран ротор-500mA/ , сд ромските 24mA / с блокиран ротор тези вдигат до 700mA /.
 Не ми се е налагало да сменям мотор на лок, ама наистина за някое старо локомотивче ми се струва приемлив вариант, като за без пари.

ПП.
--- Цитат на: svetljjjo link=topic=268.msg115928#msg115928 date=1557753783 ---за 30 спокойно си взимаш роко примерно или пико и нема да имаш нужда от подобни процедури  :lol:

--- Край на цитат ---
Къде ги намирате тези Roco-та по 30 еврейчета?  :drinks:

svetljjjo:
Off-Topic:Къде ги намирате тези Roco-та по 30 еврейчета?Е как къде има само едно място меката на жп моделистите   https://www.ebay.de   :lol:  :lol:  :lol:

ПП
За невярващите
 https://www.ebay.de/itm/Mehano-Konvolut-H0-Bastelware/192906350055?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649
за 40 еврейчета които на мен ще ми излязат към 100 левчета +10-ина за доставката до нас

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия