Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (536/637) > >>

mitko0888:
Тия от играчките са нещо такова - тип 130. Виж на края на пластинките са графитните четки:

(това е моторче от т.н. Пико класик. Що пари дадох едно време за "хубаво" моторче ...).

svetljjjo:
Off-Topic:Тъй, тъй ама е Механо и то с "defect", "bastler" и т.н.Бастлер само ако имат некви финни детайли счупени дето да не мога да възстановя евентуално че ме няма в художествената самодейност
иначе електрически и механично при мен а и при вас като гледам бастлер не минава  :lol:
Иначе по въпроса с моторите в края на крайщата няма проблем да си сложиш моторче от сд аз имам два лока такива вече и си знам че са 5 в и си подавам горе долу толкова от врътката ако не се претоварва ще работи десетилетия.

Иначе и в дсс с декодер може ако има възможност да се прекъсне захранването на Н-моста и му се сложи един 7805 или 7808 примерно и там ще изкара с десетилетия

ПП
ето още една покупка моя ако механо не ви кефи въпреки че са доста добри особено пък за цената си
тоя червения лок бостан анд мей е задвижен и на 6-те оси

ето едно пико за 10 еврейчета  ;D фдаже пише че е дигитал което не е сигурно много
https://www.ebay.de/itm/PICO-Diesellokomotive-BR-218-Bahnbau-DB-/312585213637?_trksid=p2047675.l2557&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&nma=true&si=GDFqZQtadLLiqxxl6eOGRQ0Sl8E%253D&orig_cvip=true&nordt=true&rt=nc

Ndp007:
Защо на повечето двигатели на мерклин на мястото на едната графитна четка има поставено едно навито.Аз направих чека графитна както трябва да е и с медното работи по добре.Преправено за DC.

mitko0888:
не ти виждам снимката

svetljjjo:
и аз имамх едно с такава медна мрежа навита на руло ама мисля че май вътре трябва да има и нормална графитна четка а тая оплетка да е по нагоре за добър контакт с горната страна и за уплатнение да не клапче .
Не съм сигурен чесно казано мерклинските двигатели са ми малко чужди никога не съм се интересувал в детайли от тях  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия