Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (539/637) > >>

mitko0888:
В магазина ESU без звук е около 40 лв. Има си всичко и съм много доволен за парите си от него. Zimo според мен са една идея по-добри в настройките, но разликата е минимална.

svetljjjo:
Off-Topic:Така е. Аз пък написах, че съм принуден да го спра поради бъг най вероятно в декодерите, които ползвам за тези локомотиви /евтинки по 12$ долу горе/ . Доста мазно потеглят и спират, с изключен BEMF. Но същите тези декодери с мотори на Trix, Marklin, и по-ново PIKO /NS br185/ работят с включен BEMF, без споменатите по-горе проблеми с подскачането при спиране. Като цяло се замислям за подмяна на всички с Zimo  Sound /заради railcom/ но за момента са така.
Е ако един и същ декодер с мотори на мерклин трикс и там квото споменаваш работи добре а с пикото подскача логично е да се предположи че има проблем с моторите.
В смисъл не че са се скапали а нещо от сорта или консумират повече или по малко и излизат извън обхвата на това BEMF
то няма ли настройки ?!?

mitko0888:

--- Цитат на: svetljjjo link=topic=268.msg116027#msg116027 date=1558304911 ---Off-Topic:Така е. Аз пък написах, че съм принуден да го спра поради бъг най вероятно в декодерите, които ползвам за тези локомотиви /евтинки по 12$ долу горе/ . Доста мазно потеглят и спират, с изключен BEMF. Но същите тези декодери с мотори на Trix, Marklin, и по-ново PIKO /NS br185/ работят с включен BEMF, без споменатите по-горе проблеми с подскачането при спиране. Като цяло се замислям за подмяна на всички с Zimo  Sound /заради railcom/ но за момента са така.
Е ако един и същ декодер с мотори на мерклин трикс и там квото споменаваш работи добре а с пикото подскача логично е да се предположи че има проблем с моторите.
В смисъл не че са се скапали а нещо от сорта или консумират повече или по малко и излизат извън обхвата на това BEMF
то няма ли настройки ?!?

--- Край на цитат ---

Проблемът е в насторйките на декодера, или в декодера (ако не може да се настройва както трябва), не е проблемен моторът.

dred77:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=268.msg116022#msg116022 date=1558293396 ---В магазина ESU без звук е около 40 лв. Има си всичко и съм много доволен за парите си от него. Zimo според мен са една идея по-добри в настройките, но разликата е минимална.

--- Край на цитат ---
Предполагам, че говориш за тези:https://hobbyland.bg/vlakcheta-zhp-modelizm/osche-za-maketa/dekoderi/esu53611-esu-lokpilot-standard-dcc-8-pin-interface.html- LokPilot стандарт ?
 На мен поне само не ми допада, че нямат подръжка на /ABC/: https://dccwiki.com/Automatic_Brake_Control, за разлика от LokPilot V4.0 https://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/ESU/29-4-0-76405-003001-0-0-0-0-2-0-grp-gb-p-0/ein_produkt.html /CV 134/ , които са малко по-скъпички. LokPilot Nano  също нямат подръжка на /ABC/, като тази система ми се вижда доста лесна за реализация за глухи коловози, особенно ако "задкормилното устройство" е някой 3до10 годишен :) .

OBB_Rh_2016:
Здравейте. Да попитам дали някои знае каква е разликата между моделите на MFS на кибри ? Единия се води 16150, а другия 26150. Каква е разликата ?  :pardon:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия