Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
pavlinbg:
Стефчо, силно ме съмнява това, което си написал. Първо СИВ няма нищо общо с въпроса ти - това е Съвет за икономическа взаимопомощ. Явно имаш предвид Варшавския договор. Освен това, не ми е известно да е имало такава изискване по действащите тогава нормативни актове. Съдя за това, тъй като с очите си съм виждал ешелони от това време, без гаубици. Всичко зависи от плана за съответното учение. А и аз съм служил в артилерията и не са ми казвали за такова изискване.
mitko0888:
Все пак въпросът си беше за гаубицата ... дали да е в състава на влака, а не дали ще сваля самолети.
И си мисля че тази от снимката на Стефан си е нещо като 152 мм и т.н., модел 1955, която спокойно може да се вози в състава на един ешалон с Т34-85 или Т55. Няма да може да стреля от там, те и танковете няма да могат да стрелят от влака. Те затова са качени на влака - за да се возят, а не да стрелят от там. През 3-та и 4-та епоха няма и от какви самолети да се пазят и не им трябват зенитни пушкала. Ама гаубица на влака си е добре. Може би и накой камион, за да я тегли? Че на танковете май няма теглич.
pach:
А може би Стефчо е видял снимки от ретро композицията на руснаците, дето обикаля Русия-та.
--- Цитат ---«Воинский эшелон» состоит из двух действующих паровозов серии Л-2331 и серии Л-2055, — сообщили в пресс-службе Приволжской железной дороги. — Они на шести железнодорожных платформах с 8 апреля по 15 мая покажут на 33 станциях Волгоградской, Саратовской и Астраханской областей танки Т-34-76, Т-26 и Т-60, легендарную «Катюшу», бронеавтомобили, дивизионные гаубицы и другие образцы военной техники времён Великой Отечественной войны
--- Край на цитат ---
Само в нея има качени дивизионни гаубици!!!
https://youtu.be/_ekXh0_RumQ
Но пък освен Т-34, има и останалите легендарни машини
на руснаците. ...само полевата им кухня са забравили.
:lol:
dred77:
DR ешалони на които, не се вижда никъде гаубица, че и зенитка:
.
Иначе зенитна артилерия е присъствала на всеки "бронепоезд", и "Санитарный поезд" /ВСВ/
ПП. Първите снимки са от тук : https://shop.vgbahn.info/eisenbahn-journal/news/Milit%C3%A4rtransporte+mit+der+Deutschen+Reichsbahn_280.html
https://shop.vgbahn.info/eisenbahn-journal/news/Milit%C3%A4rtransporte+auf+der+Schiene+Band+3_236.html
На който му е интересно може да си го преведе с "Google Chrome".
ПП.
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=268.msg117400#msg117400 date=1578914120 --- Че на танковете май няма теглич.
--- Край на цитат ---
Тука не си твърде прав:
Това в кръга на шегата разбира се ! Наздраве!
Krasi Tankista:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=268.msg117400#msg117400 date=1578914120 ---Все пак въпросът си беше за гаубицата ... дали да е в състава на влака, а не дали ще сваля самолети.
И си мисля че тази от снимката на Стефан си е нещо като 152 мм и т.н., модел 1955, която спокойно може да се вози в състава на един ешалон с Т34-85 или Т55. Няма да може да стреля от там, те и танковете няма да могат да стрелят от влака. Те затова са качени на влака - за да се возят, а не да стрелят от там. През 3-та и 4-та епоха няма и от какви самолети да се пазят и не им трябват зенитни пушкала. Ама гаубица на влака си е добре. Може би и накой камион, за да я тегли? Че на танковете май няма теглич.
--- Край на цитат ---
А какво може да им попречи на танковете да стрелят от влака? :blink: :unsure:
И нали затова питам за легендата - що за влак и накъде пътува? Мисля, че ако се ограничим с композицията от филмчето ще бъдем най - достоверни.
Вие обърнете внимание на платформите - те не са като тези които предлага Стефчо и за това си има причина.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия