Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
gregary:
То, хубаво си разисквате гаубиците, зенитките и цистерните с бира, но май е по-добре в тая ТЕМА да бистрите ешалонирането...
А нямаше ли и още една тема, но не я намирам или се бъркам?
Много се разводняват нещата и се бърка човек... :blink:
pach:
Спора ставаше дали гаубицата има място в танковата колона,
или танковите взводове качени на влак...Единственият вариант
за такова съчетание на един ешелон е да пътуват за някакво общо
учение. Но пък чак да стреля от влака и то по въздушни цели си остава абсурда за "жълтата фланелка"!!!
Не стана ясно каква информация сподели Борис, та му благодариш
само ти?
Мите, намерих и трите списания от линка на дред77,
но за тази нощ се източи само едното. Ако довечера
източна още едно, тия дни може да ги пусна в темата
за която Грегари ни напомня.
:hi:
На влака с гаубицата и камионите, явно се превозва
артилерийски полк....та чак се чудя , що пък там да
няма един танк за стрелба в движение...по подводници
например!!!
:lol:
Сега сериозно - на снимката с танковия ешелон и полевата
кухня (+водоноска) по-интересното е че, минават явно по
тежък понтонен мост!!!!
Ако някои се интересува от съвременните руски наредби
за военнотранспортни ешелони да каже - имам няколко файла в рower рoint
които ще преработя в удобен вид за публикуване тук!?
Тоест ... там, в темата им де!
Има чертежи и скици както и размери до 8 ММ!!!
TheJackal:
Пламка, интересуваше ме най вече подредбата на вагоните, а не какво може да се слага и какво не може в един ешелон от точка "А" до точка "В" отиващ на учение. Борис ми каза подредбата с подробности и детайли, само както той умее. Споделих я с Вас.
За гаубицата, ако е добре закрепена може всичко да прави - дебелите немски книги на Борката.
Пак казвам, мен ме интересуваше как да подредя влака по стандартите на тогавашното ГДР в рамките на Варшавския договор............ Радвам се , че стана интересен дебат! :drinks: :hi:
pavlinbg:
--- Цитат на: TheJackal link=topic=268.msg117412#msg117412 date=1578998034 ---
За гаубицата, ако е добре закрепена може всичко да прави - дебелите немски книги на Борката...
--- Край на цитат ---
Не знам за какви дебели книги става въпрос, но това с гаубицата, си е чиста художествена фантастика, в стил Барон Мюнхаузен, когото са изстреляли с гюле до Луната...
TheJackal:
Павлине, по времето на желязната завеса двете най - охранявани граници на варшавския договор бяха нашата граница с Турция и Гърция, щото все диверсанти влизаха и взривяваха заводите ни и язовирните стени, мини и прочие, същото бе и по границата ГДР - ГФР. Така , че всякакви тъпотии е имало. Аз не правя БГ ешелон, а ГДР IV епоха, влак който отива на учение, а тогава са се пазили от всякакви нападения в ГДР каквито може да им хрумне. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия