Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (584/637) > >>

Krasi Tankista:

--- Цитат на: stivi1504 link=topic=268.msg118348#msg118348 date=1586880550 ---Здравейте!

Имам едно бързо въпросче.

Освен с кинематика, възможно ли е скъсяването на разстоянието между буферите на старите вагони по друг начин.
Кинематиката е абсолютно излишна инвестиция за мен, защото е много скъпа, а преди да пробвам каквото и да е, реших да попитам
за вашия опит в това, дали е възможно да стане с друг метод. Много е дразнещо особено при пътническите вагони.

Лека вечер и се пазете! ;D ;D

--- Край на цитат ---

Е, цялата тази работа става най - добре с работещи винтови спрягове и пружиниращи буфери, но за съжаление е доста по скъпичко от кинематиката.
 ;D

toniemi:

--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=268.msg118363#msg118363 date=1587010712 ---Е, цялата тази работа става най - добре с работещи винтови спрягове и пружиниращи буфери, но за съжаление е доста по скъпичко от кинематиката.
 ;D

--- Край на цитат ---

Краси,това е невъзможно при нашите радиуси на завиване, защото буферите се разминават и при изправяне на завоя става белята! При истинските влакове , буферите са винаги челно опряни и в завой се леко приплъзват заради огромните радиуси!

Krasi Tankista:

--- Цитат на: toniemi link=topic=268.msg118364#msg118364 date=1587016614 ---Краси,това е невъзможно при нашите радиуси на завиване, защото буферите се разминават и при изправяне на завоя става белята! При истинските влакове , буферите са винаги челно опряни и в завой се леко приплъзват заради огромните радиуси!

--- Край на цитат ---

Добре е,че подчертаваш, че това е невъзможно на трасе с малки радиуси, а не  че е невъзможно по принцип. Има десетки фирми и сигурно хиляди модели, които са с напълно работеща такава система за куплиране. Всяко нещо си е за определени условия. Нека не влизаме в разсъждения за това, кое е първо - яйцето или кокошката. Само ще кажа, че и моите модели са с работещи винтови спрягове и буфери. Това кой на какво трасе ще си търкаля моделите е въпрос на личен избор. Все повече са колегите, които правят макети с големи радиуси дори и в България. Мисля, че и в бъдеще това ще е едно от направленията в ж.п. моделизма. Месингов модел с кинематика е абсолютен нонсенс и огромен компромис, въпреки че и при тях се предлагат такива варианти, продиктувани от все същите малки радиуси.
 ;D

pach:
Брейииии...нещо не съм в час този път!!! :scratch_ones_head:

Кои фирми правят винтови спрягове на моделите си! :blink:

Пък  кои са тези български моделисти които си правят макетите с много големи радиуси? :this:

Дай определение за голям моделен радиус моля?!
 :hi:

Krasi Tankista:
1000 мм. ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия