Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
Nenchev:
Може би, при загуба на токоснемане, пък макар и за части от секундата, поради инерцията, правотоковият двигател минава в генераторен режим - динамо - и връща напрежение. Може би, поради тази причина слагат дросел-кондензаторни филтри...
Изказвам само предположение - все пак, не съм електро инженер, а прост икономист по образование...
Nenchev:
Да задам и аз един въпрос...понеже бастисахме днес трасето и искаме да правим ново, с големи завои, по които да хвърчат TGV, Pendilino, Shiniansen и други подобни, та въпросът ми е:. кои флексове са най-добрите, с най-добър профил за скоростни влакове. Милрометакит отпадат от сега. Следващите най-добри ме интересуват. Гледах Mehano - стабилен профил, като на съвременните релси, ама нямат флексове...
mitko0888:
--- Цитат на: Nenchev link=topic=268.msg119845#msg119845 date=1602777918 ---Може би, при загуба на токоснемане, пък макар и за части от секундата, поради инерцията, правотоковият двигател минава в генераторен режим - динамо - и връща напрежение. Може би, поради тази причина слагат дросел-кондензаторни филтри...
--- Край на цитат ---
Бре как го уцели!
За релсите - слагай Тилиг елит и не си губи времето с друго. Пък за високите реборди си направи едно овалче с нещо друго, ако мислиш още да се занимаваш с тях.
Krasi Tankista:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=268.msg119847#msg119847 date=1602780378 ---Бре как го уцели!
За релсите - слагай Тилиг елит и не си губи времето с друго. Пък за високите реборди си направи едно овалче с нещо друго, ако мислиш още да се занимаваш с тях.
--- Край на цитат ---
Аз, не че разбирам, но цитирам знаещите, а те казват, че Тилиг елит са абсолютни боклуци. Не знам как е в действителност, но знаещите казват Пеко или Вейнерт.
;D
mitko0888:
Краси, не знам кои са тези знаещи. Вярно е че някои неща са =на вкус= ама с релсите не е баш така.
Пеко има код 100 - които в главата са прекалено широки / дебели, което веднага бие на очи. 25% повече от нужното.
По-точните код 83 пък имат доста повече траверси по дължина, от колкото сме свикнали да виждаме. Което е направено за американски модели, но за европейските е доста непривично. И стрелките им са криви само до сърцето, което в Европа го има само за едни рядко използване вече стрелки.
А и на всичките им стрелки езиците са закачени на чеп, а на Тилиг са еластични, като истинските.
Майн глайс е друго, ама 250 евра за една кръстачка мисля че е малко повече от колкото се полага. А и с този измислен трети механизъм в средата - пълен провал. Нормалните стрелки даже и на части са по 40 евра, а не по 10.
Тилиг може и да е болук ако го редиш на пода, но най-хубавите макети незнайно защо са само с Тилиг ...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия