Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (612/637) > >>

Nenchev:
Колко вагона е достатъчно да може да дърпа един малък, маневрен локомотив в H0, да речем като BR106 ?

D2:
Истинските маневрени локомотиви 52 серия работят на два режима:маневрен със скорост до 30 км/ч  и са много мощни и може да теглят много вагони.Другия режим е влаков със скорост до 60 км/ч,така че колко вагона и да закачиш на модела все става.

Nenchev:
На мен проблемът ми е със сцепната маса, не толкова със скоростта.  3-4 вагона дърпа, но при повече започва да буксува.  Та се чудех, има ли смисъл да го тъпча с олово или 3-4 вагона са си берекет.

TheJackal:
Здравей Ненчев!

Кьофчето на "Арнолд" в ТТ 1:120, в упътването пише да не се закачат повече от два  четириосни вагона, поради възможност от претоварване на електромотора. По модулите на клубното трасе в ТТ 1:120 е изпробван с композиция от 5-6 четириосни пътнически вагона и видимо се тормози, едвам пъпли, та се усети и лека миризма от прегаряне. Варианта е пробван и с два Кьофа, справят се отлично. Локомотивите бяха на Валери Петров - ValioTT. Може той да сподели повече от своя опит.

:hi:

Nenchev:
Яснооо...щом "големите играчи" могат да си позволят локомотив за 2 вагона по равно трасе, аз да не се кахъря, че моите пробоксуват с 4 вагона по баир....тенкююю!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия