Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (617/637) > >>

pach:
 Дред, наистина не виждам защо ти прекъсва захранването!
Вагона премигва обаче и в двете посоки!
Искрата може да е и от кратковременно късо!
Каква е е електросхемата на релсите в стрелката?
Да не би да имаш критично разстояние между "+" и "-" (условно)
и ако на въпросните локомотиви, колоосите са с широки размери, да правят късо-то?
Това трябва да се провери също...според мен.
Но много е възможно да се заблуждавам....

dred77:

--- Цитат на: pach link=topic=268.msg122378#msg122378 date=1633462183 ---Искрата може да е и от кратковременно късо!
Каква е е електросхемата на релсите в стрелката?
Да не би да имаш критично разстояние между "+" и "-" (условно)

--- Край на цитат ---
Със сигурност е от късо. Интересното е, че само тези 2 локомотива укъсяват в стрелката, и то само в едната посока. Рокото е с 2,5мм дебелина на колоосите, имам доста локомотиви с 3мм, които не правят никакъв проблем, във въпросните стрелки.
 На въпросното Е144 разстоянието между колоосите в талигата е 38мм, толкова е приблизително  и между 1и3 та колоос на BR232 /людмилите/ на роко, с които нямам подобни проблеми.
 Локомотива е на  30години /90-96/, и все пак мърка по трасето, ама само в едната посока :).
 Вагона в клипа премигва, защото от има няма две години "трябва да го упрая" :), лошо токоснемане /той даже не трябва да свети ама процесорчето му се ошашква/, никакъв буферен кондензатор, и най-вече може да го сменя с някой по-нов с кинематика.....   :drinks:

dred77:
 Не знам дали открих "топлата вода", но мисля че ключът е в това:

Следва въпросът с какво да  прережа релсите около 0,5мм някъде тук:

pach:
А защо ще ги режеш?
Контрарелсите не би трябвало да имат електрически връзки!
Но ако държиш да ги скъсиш ...

1...или ги изтегляш след изправяне на краищата  му, внимателно от крампонните болтове
(пластмасовата тяхна имитация), за да го скъсиш чрез рязане и пилене ...

Не забравяй преди това да откъртиш отдолу в някои от отворите
има малко парче тел, заварена на пунктшвайс към релсата
 (точкова заварка мини)!

2...или с диамантен (може и  карборундов) мини диск захванат
на жилото и "дремел". Има малък недостатък - ъгълът на среза е
почти невъзможен за перпендикулярно чело!

IKAR:
Един по-нестандартен въпрос. Могат ли да се карат локомотиви в нула и единица със стандартна H0вска централа и захранване - примерно Роко Мултимаус? Не ми се купува за малко локомотиви от скъпите централи на ESU или Мерклин?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия