Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Да попитам по-опитните и знаещи!?!
dred77:
--- Цитат на: pach link=topic=268.msg122428#msg122428 date=1633987732 ---А защо ще ги режеш?
Контрарелсите не би трябвало да имат електрически връзки!
Но ако държиш да ги скъсиш ...
--- Край на цитат ---
Отказах се от "срезовете", един колега от форума ме посъветва да боядисам с боя сърцето 4-5мм, и проблема е решен!!! :hi:
На горните две стрелки Трикс и Роко се вижда как сърцето е изолирано със срез, на Пико-то то не е, и двете релси с разл.поляритет са мн.близо една до друга.
--- Цитат на: IKAR link=topic=268.msg122433#msg122433 date=1634047855 ---Един по-нестандартен въпрос. Могат ли да се карат локомотиви в нула и единица със стандартна H0вска централа и захранване - примерно Роко Мултимаус? Не ми се купува за малко локомотиви от скъпите централи на ESU или Мерклин?
--- Край на цитат ---
Според мен няма да има абсолютно никакъв проблем, с декодери в локомотива от подобен тип:
https://store.sbs4dcc.com/dccdecoders-4.aspx
https://www.esu.eu/en/products/loksound/loksound-5-l-loksound-5-l-dcc/
Стига консумацията на машините да не надвишава 3A, за z21. За по-голяма консумация, ще трябват так.нар. бустери /усилватели/
daddy_g:
--- Цитат на: IKAR link=topic=268.msg122433#msg122433 date=1634047855 ---Един по-нестандартен въпрос. Могат ли да се карат локомотиви в нула и единица със стандартна H0вска централа и захранване - примерно Роко Мултимаус? Не ми се купува за малко локомотиви от скъпите централи на ESU или Мерклин?
--- Край на цитат ---
В мащаб 0 мога да предложа БДЖ серия 04
toniemi:
Моля,дайте снимки на истински стрелочен пост!
Интересува ме табелата Пост-1,с какви размери и шрифт е?!
Къде седи и т.н.
jopeto:
--- Цитат на: toniemi link=topic=268.msg122879#msg122879 date=1640894700 ---Моля,дайте снимки на истински стрелочен пост!
Интересува ме табелата Пост-1,с какви размери и шрифт е?!
Къде седи и т.н.
--- Край на цитат ---
Всичко това е по воля на творецът, натоварен със задачата от БДЖ-то. Шрифтът е строго-индивидуален. Образователнот ниво, също играе огромна роля, художественаите умения или липсата на такива! Задачата ще е тежка, успех! :good:
bdz43r:
--- Цитат на: toniemi link=topic=268.msg122879#msg122879 date=1640894700 ---Интересува ме табелата Пост-1,с какви размери и шрифт е?!
Къде седи и т.н.
--- Край на цитат ---
Колкото постове има, толкова и варианти на табели и тяхното местоположение.
По-старите са сини емайлирани с бели букви. Шрифтът им е мисля доста стандартен за всички такива табели от едно време. Има обаче и много бели пластмасови.
Ще наснимам няколко, когато се падна на работа през деня.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия