Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Да попитам по-опитните и знаещи!?!

<< < (619/637) > >>

toniemi:

--- Цитат на: bdz43r link=topic=268.msg122887#msg122887 date=1641059440 ---Колкото постове има, толкова и варианти на табели и тяхното местоположение.
По-старите са сини емайлирани с бели букви. Шрифтът им е мисля доста стандартен за всички такива табели от едно време. Има обаче и много бели пластмасови.
Ще наснимам няколко, когато се падна на работа през деня.

--- Край на цитат ---

Мен ми хареса тази:

TheJackal:
Здравейте!
Имам този модел на локомотив: Art.-Nr. 02131 Tillig  - Dampflokomotive BR 01 Epoche III (bis ca. 1970) der Deutsche Bundesbahn (bis 1994). Въпроса ми е: на заден ход (с въглищаря напред) светят ли му фаровете? На моя не, питам да не би да е изгорял диода............

Благодаря предварително!   :hi:

jopeto:
Светят! Стефчо, ако имаш поен декодер, разгледай спойките. Може и декодерът да е се прецакал.

TheJackal:
Жорка, нямам сложен декодер. Махнат е за проверката. Имам нови платки - не е проблем! По принцип този модел е в DB и няма заден фар в средата на въглищаря. това е модела:
      :hi:

dred77:

--- Цитат на: TheJackal link=topic=268.msg122929#msg122929 date=1642004044 ---няма заден фар в средата на въглищаря. това е модела:

--- Край на цитат ---
Под "въглещар" може би да се разбира тендер?
За модела под номер,  написан в по-долният пост : 02131 :https://www.tillig.com/eng/Produkte/produktinfo-02131.html
Tillig са написали повече от ясно: "3-front-light/2 rear light, dependet an the direction of traffic"....
А пък в този pdf : https://www.tillig.com/dateien/Produkte/TTModellbahnen/Lokomotiven/Dampflokomotiven/02130_31_33_34_35_38_39_367071-BR01_2021_02_05.pdf
 Направо не мога да повярвам, че чета това :
  "Забележка: Поради факта, че белите светодиоди имат по-високо напрежение напред от жълтите, води до по-високо ниво на разсейване на мощността, което води до по-високо ниво на нагряване. Поради факта, че светодиодът е разположен директно под капака на резервоара за вода в офертата, това може да доведе до деформации на тендера при работни напрежения на коловоза над 14 V...........................За тази цел температурата на светодиода трябва да се усети с пръст след време на светене от прибл. 3 минути с отстранена нежната горна част."
 Значи ако го джуркате с z21, и не намалите интензитета на светене, на всеки 3 мин. да го пипате да не да прегрее  :blink: :blink: :wacko:
 Ако е нов локомотива, може да е диода, ако е на старо, предишният собственик може да се е погрижил да не стопи тендера.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия