Надявам се да съм ти бил все пак малко полезен! 
Като цяло по скоро въпросите ми в по-горният пост, са леко неточни май, и сниката...като я слагам в несподелен албум, ще си я гледам само Аз.

Естественно, че помогна особенно с обяснението, че BR74 е двуцилиндрова машина.

Също така ме подсети за sound databaze на зимо, откъдето мога да напасна F2-свирката да е подобна на BR75-за 74 не намирам, ама сигурно си приличат.
Като цяло лока има декодер, и идеята беше за доп.саунд, с промяна на "тротъла", да се повишава честотата на тактовете. Има какво да се желае, ама прилича.
Относно крана на Роко, моторите за куката и стрелата трябва да са около /15-18mm/*/20-25mm/ заедно с предавките /gear/-a:

Тези са подобни на предложените от Теб :

Но ми се струват една идея по-големи, доста трудно ще ги напасна.
А в горният линк, който дадох, тези същите се ползват за завъртането на крана, а тези за стрелата и куката са доста по-малки

A-boom and hook..
C-cab rotation..
А трябва да са и 12v, че поне надежда да има за карбонови четки, иначе както Митко каза в една друга тема - искренето предизвикано от високото напр. ще стопи металните четки. Или трябва да им слагам нещо примерно като tvs на всеки мотор.
И на тази снимка се вижда, че "cab"мотора е доста по голям като габарити от другите два.

Та ако някой им познае модела, ще съм благодарен да го сподели.

ПП. С шублер мерим, с тебешир бележим....